Oslo kommune vurderer disse nye utviklingsområdene

Kommunen vurderer mulige nye utviklingsområder på Karihaugen, Ulsrud, Røa og Vækerø i Oslo. Grunneiere, næringsdrivende, naboer og andre berørte skal få si sin mening.
FIRE NYE OMRÅDER PÅ KARTET: Byråd Hanna E. Marcussen ønsker lokal medvirkning i arbeidet med å vurdere nye utviklingsområder | Foto: Hanna Johre / NTB
FIRE NYE OMRÅDER PÅ KARTET: Byråd Hanna E. Marcussen ønsker lokal medvirkning i arbeidet med å vurdere nye utviklingsområder | Foto: Hanna Johre / NTB

Oslo kommune reviderer kommuneplanens arealdel fra 2015 og vurderer nå nye utviklingsområder.

– Vi ønsker å hente fram god lokal kunnskap for å kunne vurdere mulige nye utviklingsområder best mulig, sier byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen, i en pressemelding.

Kommunen vurderer mulige nye utviklingsområder på Karihaugen, Ulsrud, Røa og Vækerø i tråd med bystyrets vedtak i Kommuneplanens samfunnsdel fra 2018.

– Vi ønsker å vurdere hva områdene kan brukes til på lang sikt og hvilke lokale kvaliteter det er viktig å videreføre. Derfor er det viktig med tidlig medvirkning fra beboere og lokale aktører som kjenner områdene best, sier byråden.

Utviklingsområder kan egne seg til fortetting med nye bygg, endret bruk av eksisterende bygg eller en større endring av området. Utviklingsområder må ha god kollektivdekning og tilgang til gode nærmiljøkvaliteter og grøntområder.

Grunneiere, næringsdrivende, naboer og andre berørte i de foreslåtte områdene er invitert til egne tidlige medvirkningsmøter med Plan- og bygningsetaten.

Kommunen vil i tillegg gjerne høre fra flere som ønsker å bidra med lokalkunnskap og si sin mening om de nye utviklingsområdene.

Kommuneplanens samfunnsdel fra 2018 peker også på noen andre områder som skal vurderes som mulige nye utviklingsområder i arbeidet med arealdelen; områder langs Holmenkollbanen nord for Slemdal, Nydalen øst, Lysaker og Montebello.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også