EiendomsWatch

Marcussen: Ønsker endringer i plan- og bygningsloven

Byråd for byutvikling i Oslo kommune, Hanna Marcussen, ønsker lovendringer som gir anledning å pålegge utbyggere at deler av et prosjekt skal være rimeligere boliger.

BYGGER NOK: – De siste seks årene er det satt i gang bygging av rundt 23.000 nye boliger i Oslo. Det betyr at vi i Oslo i senere år har imøtekommet boligbehovet slik befolkningsutviklingen er nå, sier byråd Hanna Marcussen til EiendomsWatch. | Foto: Oslo kommune

Nylig rettet Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) kritikk mot det norske boligmarkedet. Det er ifølge OECD to områder som bør adresseres: Det ene er behovet for å øke tilbudet av nye boliger, blant annet ved å lette på reguleringer. Det andre er skatt, der OECD anbefaler gradvise justeringer i skattesystemet for at etablerte boligeiere i mindre grad skal favoriseres.

– Det er ikke nytt at OECD uttrykker bekymring over boligmarkedet i Oslo. Boligprisene er svært høye og dette henger sammen med at bolig i Norge i stor grad har blitt et investeringsobjekt, noe jeg mener er uheldig siden det rammer folk med lavere inntekt, sier byråd for byutvikling i Oslo kommune, Hanna Marcussen, til EiendomsWatch.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch