KMC: Obligasjonslån for 1850 millioner forfaller i år, nå er 315 millioner refinansiert

KMC Properties har ett hovedfokus; å refinansiere obligasjonsgjelden på 1850 millioner kroner som forfaller på tampen av året. Nå er første brikke på plass.
SKAL REFINANSIERE: Liv Malvik og KMC Properties skal innfri milliardlån i år. | Foto: KMC Properties
SKAL REFINANSIERE: Liv Malvik og KMC Properties skal innfri milliardlån i år. | Foto: KMC Properties

11. desember 2023 forfaller 1850 millioner kroner av KMC Properties sin obligasjonsgjeld. Selskapet har tidligere opplyst at refinansieringen av obligasjonslånet er hovedprioriteten

KMC opplyser i en børsmelding fredag morgen at selskapet har mottatt et forpliktende tilbud fra en bank om refinansiering av omtrent 315 millioner av obligasjonslånet, samt det som omtales som et indikativt tilbud fra andre banker for omtrent 750 millioner kroner. 

I tillegg er selskapet i aktive dialoger og due diligence-prosesser med banker og private gjeldsleverandører for resterende beløp, opplyses det.

Selskapet forventer at den nye finansieringspakken som kreves for å tilbakebetale obligasjonslånet vil være etablert innen utgangen av andre kvartal 2023. Det oppgis at den veide gjennomsnittsrenten for den nye finansieringen vil være i området 300-330 basispunkter pluss flytende rente, med utgangspunkt i 3-måneders Nibor, 3-måneders Euribor, 3-måneders Stibor eller 3-måneders dansk Ibor.

3-måneders Nibor ligger for tiden rundt 3,6 prosent.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også