KMC Properties varsler emisjon – posisjonerer seg for flere oppkjøp

Styret i KMC Properties har kalt inn til ekstraordinær generalforsamling. Nå skal selskapet hente inn frisk kapital gjennom en emisjon.
EMISJON: KMC Properties vil hente inn ytterligere egenkapital for å posisjonere seg for oppkjøp. | Foto: KMC Properties
EMISJON: KMC Properties vil hente inn ytterligere egenkapital for å posisjonere seg for oppkjøp. | Foto: KMC Properties

I innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen i KMC Properties framkommer det at det åpnes for en emisjon med mål om å øke egenkapitalen i selskapet. Allerede 1. juni, i den ordinære generalforsamlingen for 2022, ble styret gitt fullmakt til å forhøye selskapets aksjekapital med nærmere 11,4 millioner kroner.

Av denne fullmakten gjenstår det drøye 3,5 millioner kroner, og nå ber styret om utvidet fullmakt for å kunne hente inn ytterligere kapital.

«For at styret skal ha tilstrekkelig handlefrihet foreslås det at denne styrefullmakten erstattes med en ny fullmakt på 20 prosent av den nåværende aksjekapitalen, slik at styret skal kunne beslutte utstedelse av aksjer i situasjoner der dette anses gunstig for selskapet. Herunder blant annet i forbindelse med kapitalinnhenting til finansiering av selskapets virksomhet og i forbindelse med potensielle oppkjøp», heter det.

Styret ønsker med dette å øke aksjekapitalen med nærmere 13 millioner kroner, framkommer det i innkallingen til selskapets eiere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Photo: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo