Tre nye styremedlemmer i Grønn Byggallianse

Matilda Vinje fra Schage Eiendom, Olav Løvstad fra DNB og Bettina Sandvin fra Bane Nor ble på årsmøtet til Grønn Byggallianse valgt som nye styremedlemmer.
GÅR INN I STYRET I GRØNN BYGGALLIANSE: Olav Løvstad, Bettina Sandvin og Matilda Vinje | Foto: EiendomsWatch og Bane Nor. Collage. EiendomsWatch
GÅR INN I STYRET I GRØNN BYGGALLIANSE: Olav Løvstad, Bettina Sandvin og Matilda Vinje | Foto: EiendomsWatch og Bane Nor. Collage. EiendomsWatch

– Det er god bredde i erfaring og kompetanse blant styremedlemmene og medlemsmassen er godt representert. Med nye styremedlemmer fra bank, eiendom og infrastruktur får vi verdifulle og kompetente bidrag til arbeidet Grønn Byggallianse gjør for å påvirke rammebetingelser og inspirere bransjen til at det blir enklere og mer kostnadseffektivt å bli mer bærekraftig. Jeg ser frem til nok et spennende år, sier Tonje Frydenlund, direktør i Snøhetta og gjenvalgt styreleder i Grønn Byggallianse, i en pressemelding i kjølvannet av årsmøtet i alliansen.

Olav Løvstad leder seksjonen for eiendom og entreprenører i DNB og ser frem til å ta fatt på oppgaven:

– Jeg gleder meg til å bidra. En grønnere bygningsmasse er både lønnsomt og bærekraftig, og at en grønnere eiendomsbransje er sentralt for at Norge skal lykkes med å redusere CO2-utslippene og gjøre mer energi tilgjengelig for andre områder i samfunnet, sier Løvstad i meldingen.

Matilda Vinje er administrerende direktør i Schage Eiendom.

– Jeg er imponert over arbeidet Grønn Byggallianse har lagt ned for å øke oppmerksomheten og kompetansen rundt gode klima- og miljøvalg i vår bransje. Jeg ser frem til å kunne bidra til å videreføre dette arbeidet sammen med resten av styret og administrasjonen, forteller hun.

Bettina Sandvin er utbyggingsdirektør i Bane Nor og forteller at hun gleder seg til å bidra:

– Å ta vare på klima og miljø er det absolutt viktigste vi gjør fremover. I jernbanen er vi stolte at toget som en bærekraftig transportløsning. Som bransje må vi komme dit at vi blir like stolte av hvordan vi bygger, drifter og vedlikeholder viktig infrastruktur på en mer bærekraftig måte. Grønn Byggallianse er en viktig aktør i dette arbeidet og jeg gleder meg til å bidra, sier Sandvin.

Stein Randby fra Malling, Anne Hilde Bråtebæk fra Helse Sør-Øst RHF og Birger Steffensen fra Bane Nor trer ut av styret etter to år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også