Bane Nor Eiendom med salgsrekord på Oslo S

Aldri før har det vært handlet mer på Oslo S og i Østbanehallen enn under fjoråret. Det er spesielt serveringsstedene som gjør det bra, sier senterleder Torstein Heldal.
PRESENTERER OMSETNINGSREKORD: Senterleder i Bane Nor Eiendom, Torstein Heldal | Foto: Bane NOR
PRESENTERER OMSETNINGSREKORD: Senterleder i Bane Nor Eiendom, Torstein Heldal | Foto: Bane NOR

Allerede i januar 2023 knuste omsetningen året før med nesten 38,6 millioner kroner, som tilsvarte en økning på 81 prosent, opplyser Bane Nor Eiendom i en pressemelding. Selskapet står bak Oslo S og Østbanehallen.

Selv om omsetningsøkningen ikke var full så kraftfull resten av året holdt tallene seg stabilt godt over fjoråret, bortsett fra en liten dupp i august. Til sammen ble omsetningen 175,5 millioner høyere enn i 2022. Veksten var på 16 prosent til 1253,5 millioner kroner.

Det var kategorien «servering» som hadde den største omsetningsøkningen. Olivia solgte for klart mest i tillegg til å ha den høyeste veksten. Økningen i prosent mot i fjor var det Espresso House i sentralhallen og Pronto di Olivia som kom best ut av. 

– Omsetningsrekorden, og spesielt at serveringsstedene gjør det så bra er en veldig god tilbakemelding på at vi har lyktes med å utvikle Østbanehallen og Oslo S til et attraktivt og trivelig sted å være for alle, sier senterleder i Bane Nor Eiendom, Torstein Heldal, i meldingen.

I 2023 besøkte 44,2 millioner Oslo S og Østbanehallen. Det er opp 10 prosent fra året før, men fortsatt under besøkstallet på 49,5 millioner fra året før pandemien. 

– Vi ser tendensene til at bruken av hjemmekontor har økt litt etter pandemien, men ikke så mye som man kanskje kunne trodd, sier Heldal. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo