Odfjell Land har kjøpt enda en utviklingstomt i Kokstadflaten i Bergen: – Vi er nå herre i eget hus

Med det siste kjøpet eier selskapet nå rundt 65 mål tomteareal.
KJØPT OPP MER: Odfjell Land AS har kjøpt ytterligere en utviklingstomt og eier nå rundt 65 mål tomteareal i Kokstadflaten. | Foto: Ilustrasjonsfoto
KJØPT OPP MER: Odfjell Land AS har kjøpt ytterligere en utviklingstomt og eier nå rundt 65 mål tomteareal i Kokstadflaten. | Foto: Ilustrasjonsfoto

Kokstadflaten er et større utviklingsområde på Kokstad i Bergen med kort avstand til flyplassen og umiddelbar nærhet til bybanestopp.

Hovedeier Odfjell Land AS har betydelige eiendomsinteresser her og stod eksempelvis for oppføringen av kontorbygget Kokstadflaten 35 på 25.000 kvadratmeter.

Nå har selskapet kjøpt ytterligere en tomt på 1,5-5 mål, avhengig av resultat av pågående reguleringsprosess, som vil inngå i den fremtidige utbyggingen. 

I tillegg eier selskapet store utviklingsarealer på de sentrale delområdene SE 2, SE 3 og SE 4 i Kokstadflaten. 

Det foreligger blant annet godkjent rammetillatelse for bygging av rundt 11.000 kvadratmeter BRA innenfor SE3 og 8.600 kvadratmeter BRA innenfor SE4 til forretnings-, nærings- og kontorformål.

– Vi er nå herre i eget hus for areal nord for Kokstadflaten og vil kunne få en god utnyttelse og samhandling i den fremtidige utviklingen. Vi er eksempelvis i dialog om å bygge et bakeri for Bakerihuset på den nye tomten, men det vil ikke bli foretatt beslutninger før vi har mer forutsigbarhet vedrørende byggetillatelser, sier Frode Hoff, daglig leder i holdingselskapet Odfjell Land i pressemeldingen.

Totalt eier Odfjell Land nå cirka 30 mål, hvorav 25 mål er ferdigplanert.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også