Samler bilbransjen på Kokstad: – Viktig senter for næringen

I høst flyttet Frydenbø Bil inn. Stadig flere bilaktører velger Kokstad som lokasjon og ser store fordeler ved å samles. 
SAMLES: Bilbransjen samles i Kokstad. Frydenbø og Porsche er blant de nyere tilskuddene. I tillegg utvikles prosjektene Koksta Mobilitetspark og Kokstadflaten 32. | Foto: Kokstad
SAMLES: Bilbransjen samles i Kokstad. Frydenbø og Porsche er blant de nyere tilskuddene. I tillegg utvikles prosjektene Koksta Mobilitetspark og Kokstadflaten 32. | Foto: Kokstad

Kokstad er ikke bare bergensregionens største næringsområde med rundt 10.000 ansatte i 350 virksomheter i ulike bransjer. Området har også vært regionens største senter for bilbransjen. Denne posisjonen har i høst forsterket seg ved at flere bilaktører etablerer seg på Kokstad, opplyser Kokstad i en pressemelding. 

I høst flyttet Frydenbø Bil inn i et 4000 kvadratmeter lagerbygg, og er blant de første i Norge med den nye standarden «Volvo Retail Experience» (VRE).

– Kokstad har blitt et viktig senter for bilnæringen, der et mangfold av aktører har samlet seg både innenfor og utenfor bilbransjen. Nettopp dette viser at kunden blir satt i fokus og at aktørene kan spille på hverandre. Det ble derfor helt naturlig for oss å velge Kokstad som lokasjon da vi bygget regionens råeste bilsenter, sier Christine Flataker Johannessen, konserndirektør i Frydenbø Eiendom.

Christine Flataker Johannessen, konserndirektør i Frydenbø Eiendom | Foto: Frydenbø Eiendom
Christine Flataker Johannessen, konserndirektør i Frydenbø Eiendom | Foto: Frydenbø Eiendom

Store aktører

Ikke langt unna, i Kokstaddalen, har blant annet Bertel O. Steen, NAF og Porsche Center Bergen etablert seg i nyoppførte bygg de siste årene. 

Kokstaddalen er et stort, sentralt delområde på Kokstad og i utvikling. Blant annet er Kokstad Mobilitetspark i Kokstaddalen 7 er under bygging. Det blir moderne bygg som skal huse flere aktører fra bilbransjen. Prosjektet er et samarbeid mellom Stadsporten og Auga Eiendom med 50/50-eierskap. 

– Kokstad Mobilitetspark var allerede ved byggestart fullt utleid og kommer til å forsterke Kokstads posisjon som regionens største senter for bilvirksomhet, sier Ole Peter Duus i Stadsporten. 

Samles i oppgradert bygg

I Kokstadflaten 32 er det også høy aktivitet. Dette er en industripark bestående av tre bygg på totalt 8500 kvadratmeter, som eies av WCI Eiendom. 

Her har blant annet Bilsalg Kokstad og Aktiv Caravan tilhold i hvert sitt bygg, men de to aktørene skal slå sammen salgsavdelingene under samme tak. Både fasaden og interiøret har fått en betydelig oppgradering og den offisielle åpningen blir på nyåret. Det nye lokalet på totalt 3500 kvadratmeter skal huse salg av bobiler, campingvogner, privatbiler og nyttekjøretøy.

– Kokstad er et allsidig næringsområde som tiltrekker stadig flere bilaktører. Området har fortsatt plass til arealkrevende virksomhet og faktorer som nærhet til Bergen sør og flyplassen, i tillegg til kortere vei til Os via nye E39, spiller inn, sier eiendomsdirektør Ole Kristian Johannessen i WCI Eiendom. 

WCI Eiendom, Frydenbø Eiendom og Stadsporten er blant deltakerne i Kokstad-samarbeidet. Sammen med de andre deltakerne Bergensgruppen, Odfjell Eiendom, BHG Eiendom, Kokstad Næringspark, Guntec og Zurhaar driver samarbeidet langsiktig omdømmebygging av Kokstad som regionens største næringsområde. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

BOOM: Ravn Steinsvåg leder Plot.ai, som nå har analysert utviklingen over en lengre tidsperiode av nyboligmarkedet i Norges største byer, og funnet at to av dem skiller seg vesentlig ut. – Prisveksten de siste fire årene har vært nær dobbelt så høy, sier Steinsvåg om den ene. | Foto: Plot.ai

Store forskjeller i de norske nyboligmarkedene

For abonnenter