Proptech Bergen vokser og har inntatt sentralt Vestenfjeldske-bygg

Vestenfjeldske Eiendom har fylt tomrommet etter Spaces i et av sine kontorbygg i Bergen sentrum. – De gir bygget innhold, noe vi tror vil være attraktivt også for andre leietakere, sier Hilde Skaar.
LEIER OG EIER: Fra venstre: Tommy Hagenes, Hilde Skaar, Therese Hagenes og Håvard Fjæreide representerer henholdsvis leietaker Proptech Bergen og Vestenfjeldske Eiendom som eier bygget der kontorfellesskapet nå har flyttet inn.
LEIER OG EIER: Fra venstre: Tommy Hagenes, Hilde Skaar, Therese Hagenes og Håvard Fjæreide representerer henholdsvis leietaker Proptech Bergen og Vestenfjeldske Eiendom som eier bygget der kontorfellesskapet nå har flyttet inn.

2. mai åpnet kontorfellesskapet Proptech Bergen dørene til sin andre cowork-lokasjon i Vaskereleven 39 i Bergen.

– Vi er en bransjecowork med fokus på selskaper og personer som jobber med eiendomsteknologi, sier daglig leder og medgründer Therese Hagenes i Proptech Bergen i en pressemelding.

Kontorbygget eies av Vestenfjeldske Eiendom, og vant Bergen kommunes Arkitektur- og byfornyingspris i 2020.

– Proptech Bergen er mer enn en vanlig leietaker. De gir bygget innhold, noe vi tror vil være attraktivt også for andre leietakere, sier markedssjef i Vestenfjeldske Eiendom, Hilde Skaar via den samme pressemeldingen.

I nabolaget

Vestenfjeldske Eiendom eier også flere av nabobyggene, og deres administrerende direktør Håvard Fjæreide, forteller at de allerede har et godt samarbeid med Energy Control, et teknologiselskap i Proptech Bergen-systemet.

– At de nå blir en av våre leietakere legger til rette for et enda tettere samarbeid rundt smarte bygg og spesielt det som handler om energioptimalisering. Vi kommer derfor til å gjøre mye spennende fremover, sier Fjæreide via pressemeldingen.

Fullt i Fyllingsdalen

Lokalene i Vaskerelven 39 ble tidligere leid av den globale cowork-kjempen Spaces. Nå tar Proptech Bergen over deler av bygget, og dobler med det antallet lokasjoner i vestlandshovedstaden.

– Vi etablerte oss først på Kokstad, men i forbindelse med oppussingen av bygget flyttet vi til Krokatjønnveien 11C på Spelhaugen i Fyllingsdalen. Her har vi fylt opp lokalene med en rekke spennende bransjeaktører. Nå utvider vi og etablerer oss i sentrum også, noe vi tror vil være attraktivt både for nye og eksisterende medlemmer, sier Therese Hagenes.

Fokuserer på byutvikling

Ifølge ektemannen hennes, Proptech Bergen-gründer Tommy Hagenes, er dette «landets eneste levende lab for testing av ny eiendomsteknologi». I sitt nye lokale vil organisasjonen bruke teknologien i et byutviklingsperspektiv.

– Hvordan kan for eksempel ny teknologi være med å bidra til økt samhandling mellom bygg og leietakere, slik at man skaper et mer levende bymiljø? Dette er kjempespennende og vi har allerede fått signaler fra en rekke leietakere som har vist interesse for å bli en del av lokalene og den nye laben vår i sentrum, sier Hagenes.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også