Proptech-startup med Møller og Buchardt på eiersiden gikk ti millioner i minus

Gründerne Janne Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae står bak Proptech-startup selskapet Consigli, som samarbeider med de fleste store eiendomsselskaper i Norge, ifølge selskapet.
CONSIGLI GRÜNDERE: Fra venstre: Ingebjørg Foss Daae. og Janne Aas-Jakobsen. | Foto: Presse/Consigli
CONSIGLI GRÜNDERE: Fra venstre: Ingebjørg Foss Daae. og Janne Aas-Jakobsen. | Foto: Presse/Consigli

Proptech-startup selskapet Consigli utvikler programvare som kjører eiendomsdata gjennom matematisk optimalisering og kunstig intelligens, og lover kundene store besparelser innen energi- og materialbruk, skriver Shifter.

Gründerne Janne Aas-Jakobsen og Ingebjørg Foss Daae står bak Consigli, som har holdt på i tre år med investorer som Møller Eiendom og eiendomsutvikler Anders Buchardt i ryggen.

Selskapet oppgir at 20 norske kommuner og de fleste store eiendomsselskaper i Norge har tatt i bruk et eller flere produkter på plattformen.

Totalt omsatte Consigli for knapt 6,7 millioner kroner i 2022, ifølge årsrapporten. Året før var tallet rett under fem millioner kroner.

Driftsresultatet har gått fra så å si null i 2021 til et underskudd på 10,2 millioner kroner i fjor. Den største kostnadsdriveren var lønn, som økte fra 3,7 millioner kroner i 2021 til 12,4 millioner kroner i fjor.

– Vi satser og skalerer, og det koster. Vi må få folk til å bygge teknologien. Vi har omtrent ingen andre kostnader enn lønn, men vi må betale godt for de hjernene vi trenger. Vi har syv stykker med doktorgrad, og det er dyrt. Men det er verdt det, sier Aas-Jakobsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo