EiendomsWatch

Obos og Nordr valgte Veidekke for neste steg i Løren botaniske

Obos og Nordr har signert avtale med Veidekke om byggingeng av to blokker med 91 leiligheter.

STARTER NÅ: Byggearbeidene settes i gang umiddelbart med planlagt ferdigstillelse sommer 2023. | Foto: TAG arkitekter

Avtalen, som inkluderer oppføringen av 91 leiligheter, parkeringskjeller og utomhusarbeider, har en ramme på cirka 235 millioner kroner, skriver Veidekke i en pressemelding.

Prosjektet skal etter planene miljøsertifiseres etter standarden Breeam-Nor Good.

– Det er både gledelig og utfordrende å få tillitt til å kunne starte opp og ferdigstille boligene raskere enn først planlagt. Det gir oss selvfølgelig også muligheten til en fin kontinuitet i prosjektet som er et av de store trinnvise boligprosjektene våre her i Oslo. sier direktør Anders W. Haugen i Veidekke Bygg Oslo i pressemeldingen.

Oppdraget omfatter to av i alt syv bygg i Løren botaniske, og verdien av hele byggeoppdraget Løren botaniske utgjør nær en milliard kroner for Veidekke,

De to byggene på syv etasjer blir liggende inntil et gårdsrom med grønne og dyrkbare uteområder med drivhus og nyttevekster som beboerne kan høste bær og frukt fra. De fleste byggene vil også få takterrasser med møblerte oppholdsarealer og mulighet for dyrking av for eksempel urter og grønnsaker. Når alt står ferdig vil hele prosjektet Løren Botaniske bestå av om lag 385 leiligheter i syv frittstående bygg, en barnehage og noen næringslokaler.

Oslos «grønneste prosjekt» er utsolgt 

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger