Heimstaden beholder svensk portefølje, men vil lytte til bud

Akelius' salg til Heimstaden skaper nye muligheter for begge aktørene. Selv om kjøper svært ofte videreselger deler av porteføljen etter en megatransaksjon, oppgir Heimstaden Bostad til en svensk avis at konsernet verken planlegger eller utelukker dette.
TOPPSTEMNING: Administrerende direktør Patrik Hall i Heimstaden Bostad står her til venstre sammen med finansdirektør Arve Regland i Fredensborg. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
TOPPSTEMNING: Administrerende direktør Patrik Hall i Heimstaden Bostad står her til venstre sammen med finansdirektør Arve Regland i Fredensborg. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ifølge avisen Fastighetsvärlden solgte AP Fastigheter til Niam etter kjøpet av Vasakronan, Castellum solgte til Diös etter oppkjøpet av Norrporten, og SBB solgte til Nyfosa etter å ha kjøpt Hemfosa.

Men et snarlig videresalg er ingen åpenbar løsning for Heimstaden Bostad etter oppkjøpet av Akelius' 28.776 leiligheter.

– Det er ikke vårt utgangspunkt for transaksjonen at noe skal selges videre, men vi vil selvfølgelig fortløpende vurdere hvilke muligheter som kan oppstå, og det gjelder også de unike eiendommene i Stockholms indre by, sier Patrik Hall, administrerende direktør i Heimstaden Bostad, til Fastighetsvärlden.

Drøyt 10.000 boenheter i Sverige fulgte med på kjøpet for Heimstaden, verdsatt til rundt 33 milliarder kroner. Heimstaden blir ifølge Hall størst i Sveriges utleiemarked med over 43.000 leiligheter.

Avisen har også snakket med selger Akelius om fremtidsplanene deres etter transaksjonen, som totalt sett beløper seg til over 92 milliarder kroner.

– Akelius er ekstremt fornøyd med prisen, sier selskapets administrerende direktør Ralf Spann til Fastighetsvärlden.

Etter megasalget til Heimstaden står Akelius igjen med en portefølje på knappe 16.300 boliger. Nå er målet å tredoble til 50.000, skriver avisen.

Spann oppgir at Akelius skal investere i Canada, USA og Storbritannia, som er markeder de har mesteparten av sin gjenværende portefølje i.

Heimstaden etter milliardhandel: – Vi kjøper med et evighetsperspektiv 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også