Ivar Tollefsen kjøper eiendomsporteføljer for 92 milliarder

Ivar Tollefsens eiendomskonsern Heimstaden Bostad har gjennomført et kjøp av 28.776 danske, svenske og tyske eiendomsporteføljer for 92 milliarder kroner.
IVAR TOLLEFSEN STORHANDLER: Heimstaden kjøper boliger for over 90 milliarder kroner. | Foto: Heimstaden
IVAR TOLLEFSEN STORHANDLER: Heimstaden kjøper boliger for over 90 milliarder kroner. | Foto: Heimstaden
NTB/EiendomsWatch

– Det er med stor glede vi annonserer kjøpet av disse attraktive eiendommene, sentralt lokalisert i fem attraktive europeiske byer med rik kulturell historie, sterk økonomisk vekst og med innbyggere med stort samfunnsengasjement, sier administrerende direktør Patrik Hall i Heimdalen Bostad i en pressemelding søndag kveld.

Samlet transaksjonsverdi er 92,5 milliarder kroner, og årlige utleieinntekter vil være på 2,8 milliarder kroner, opplyser selskapet.

Kjøpet forventes å være sluttført i starten av desember, avhengig av konkurransemyndighetenes godkjennelse.

Ivar Tollefsen har i flere tiår bygget eiendomsverdier i sitt heleide selskap Fredensborg. Mye av verdiene ligger i det svenske selskapet Heimstaden som er børsnotert i Stockholm. Heimstaden ble etablert i 1998 og senere kjøpt opp av Ivar Tollefsens morselskap Fredensborg for 1,6 milliarder kroner i 2005, skriver Dagens Næringsliv.

Det er det svenske eiendomsselskapet Akelius som selger de 599 eiendommene med totalt 28.776 boliger i Berlin (14.050), Hamburg (3.592), Stockholm (5.934), Malmø (4.107) og København (1.093 boliger).  98 prosent av boligene er fylt opp, samt 99 prosent av leieinntektene kommer fra boliger med regulert leie.

Kjøpet skal finansieres med kontanter, 24,8 milliarder svenske kroner i ny egenkapital, hvor morselskapet Heimstaden AB bidrar med 8,5 milliarder kroner, samt 68,7 milliarder gjennom brofinansiering.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

PÅ KONFERANSE: Robert Nystad på onsdagens konferanse i regi av NEF og Selvaag Bolig | Foto: Øystein Byberg

Robert Nystads investeringstips

For abonnenter