NBBL og NEF om grepene i Hurdalsplattformen

Støre-regjeringen la i dag frem sin regjeringsplattform. Nå har NBBL og Norges Eiendomsmeglerforbund kommet med sine kommentarer.
OM NYE LINJER: NBBLs Bård Folke Fredriksen og NEFs Carl O. Geving kommenterer den nye regjeringsplattformen | Foto: NTB
OM NYE LINJER: NBBLs Bård Folke Fredriksen og NEFs Carl O. Geving kommenterer den nye regjeringsplattformen | Foto: NTB

– NBBL oppfordrer Støre-regjeringen til å vise større boligpolitiske ambisjoner i statsbudsjettet enn i regjeringserklæringen, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i NBBL, i en pressemelding.

I Hurdalsplattformen uttaler regjeringen et ønske om at flere skal kunne eie sin egen bolig.

– Det er bra, men da trenger vi tiltak som monner. NBBL forventer at regjeringen i statsbudsjettet innfører startlån for unge uten tilstrekkelig egenkapital og foreldrebank, sier Bård Folke Fredriksen.

– Må bedre rammebetingelsene

Boligbyggelagene nevnes også som en aktør som kan bygge boliger til folk med begrenset egenkapital.

– Boligbyggelagene er positive til samarbeid, og har velprøvde modeller som blant annet Leie-til-eie og Deleie. For at omfanget av disse og andre ordninger kan utvides må regjeringen bedre rammebetingelsene. Slik kan vi sikre en mer rettferdig boligpolitikk som også ivaretar kommende generasjoner, sier Fredriksen.

NEF tilfreds, men...

Norges Eiendomsmeglerforbund er tilfreds med at den nye regjeringen vil føre en aktiv boligpolitikk, med mål om at flere innbyggere skal få muligheten til å eie sin egen bolig i både byer og distrikter.

– Vi støtter at regjeringen vil gi kommunene sterkere verktøy for bedre å kunne oppfylle sitt ansvar som reguleringsmyndighet, og at de vil utvide Husbankens rolle i arbeidet for å gjøre flere innbyggere til boligeiere. Vi er glad for at regjeringen vil gjøre en helhetlig analyse av boligpolitikken i en egen Stortingsmelding, sier administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund Carl O. Geving i en pressemelding.

Norges Eiendomsmeglerforbund er skuffet over at regjeringen ikke går inn for en utvidelse av sparerammene i BSU-ordningen.

Dette sier den nye regjeringen om areal- og boligpolitikk

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også