Ser boligprisvekst på «bare» 7 prosent

På landsbasis vil boligprisene stige 6,9 prosent mellom 2022 og 2024, ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse.
Foto: NTB
Foto: NTB
NTB

Det er langt svakere enn hva veksten har vært, ifølge Dagens Næringsliv.

– Det er flere tegn til at prisnivået begynner å nærme seg en smerteterskel, da særlig i Oslo, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Til sammenligning venter analyseselskapet en årsvekst for 2021 på 10,3 prosent på landsbasis.

Oslo-prisene er ventet å stige 8,8 prosent mellom 2022 og 2024, Så følger Viken med 7,7 prosent. Lavest vekst er det ventet i Troms og Finnmark, med 3,5 prosent.

Til Avisa Oslo sier administrende direktør Carl Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund at en svakere prisutvikling er noe de i i utgangspunktet mener er bra.

Han er bekymret for husholdinger med lav inntekt, som har problemer med å komme seg inn på boligmarkedet. Geving etterlyser flere små leiligheter

– Svaret er å bygge mer variert. Det er ikke snakk om bøttekott, men gode boliger med en størrelse som gjør at flere har råd til å kjøpe. I tillegg må vi se på alternative boformer og løsninger med kollektive elementer, sier han.

(©NTB)

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også