EiendomsWatch

Spår sterk økning i etterspørselen etter boliger i Narvik

Etableringen av Aker Narvik kan øke sysselsettingen og samtidig boligbehovet vesentlig i Narvik, mener lokal eiendomsmegler.

KJENNER NARVIK: Johnny Bolle er eiendomsmegler og daglig leder i Jenssen & Bolle. Bolle har jobbet med eienom i Narvik siden 1996. | Foto: Jenssen & Bolle

– Hvis man skal klare å oppfylle vekstintensjonene som flagges i disse dager så har man har man ikke ett minutt å miste. Man må starte med en gang, sier daglig leder i Jenssen & Bolle, Johnny Bolle, til avisen Fremover.

Det var forrige uke at selskapet Aker Horizon meldte om kjøpet av to tomter i Narvik for til sammen 200 millioner kroner. Selskapet planlegger å starte batteriproduksjon på eiendommene.

Aker Horizon kjøper to tomter for 200 millioner kroner 

Det er ikke lagt frem noen anslag på behov for arbeidskraft knyttet til satsingen, men lokalavisen Fremover mener at et firesifret antall nye arbeidsplasser ikke er utenkelig. Planene til Aker kommer på toppen av etableringen av Teco 2030 i samme by. Teco 2030 planlegger å bygge en fabrikk for hydrogen-brenselceller i Narvik. Selskapet har skissert et behov for 500 ansatte i Narvik innen 2030.

Etableringene til Aker og Teco 2030 vil åpenbart påvirke eiendomsmarkedet i nordlandsbyen, påpeker Johnny Bolle.

– Det vi vet er at når det kommer kvalitetsboliger til salgs selges de hurtig, og det er fort ti aktuelle kjøpere i dagens marked. Det dette betyr er at hvis for eksempel Teco 2030 skal ha femti til hundre nye ansatte har vi kaos i boligmarkedet allerede da, sier Bolle til Fremover.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch