EiendomsWatch

SBB-sjefen om innspurten på Solon-kjøpet: – Det har vært en lang natt, så vi er litt møre nå på morgenen

Ilija Batljan mener SBBs kjøp av Solon Eiendom er en vinn-vinn for alle involverte parter.

TOPP: Ilija Batljan leder SBB, som nå overtar eiendomskjempen fra Sverige den norske boligutvikleren Solon Eiendom. | Foto: PR / SBB

Tirsdag morgen ble det klart at det norske eiendomsselskapet Solon Eiendom får svenske eiere, nærmere bestemt Samhallsbyggnadsbolaget i Norden – i dagligtale kjent som SBB.

I en handel for 2,25 milliarder kroner sikrer SBB seg kontroll over 62,65 prosent av aksjene i Solon Eiendom.

Det var en opplagt, men også litt sliten SBB-sjef som møtte pressen tirsdag formiddag.

– Det har vært en lang natt så vi er litt møre på morgenen. Men det er en bra handel, en vinn-vinn for alle, sier Ilija Batljan til den svenske avisen Expressen.

I et intervju med Dagens Næringsliv beskriver Batljan forhandlingene som utfordrende.

– Det er alltid sånn med forretninger, det blir alltid forhandlinger inn i det siste. Det er en del av jobben. Det er ikke lett å forhandle med nordmennene! De er tøffe forretningsmenn.

På spørsmål fra Expressen om hvordan finansieringen ble landet, svarer SBB-sjefen:

– Den er avtalt, vi vil aldri emittere aksjer til rabatt. Vi har alltid emittert aksjer til premium, så alt er avklart og signert i morges rett før vi sendte ut pressemeldingen.

Halvparten av oppgjøret for Solon Eiendom gjøres i kontanter mens den andre halvdelen gjøres i SBB-aksjer. SBB skriver i den forbindelse ut 17.035.513 nye B-aksjer. Samtlige nye aksjer vil brukes i oppgjøret.

– Det vil ikke emitteres flere aksjer, samtlige aksjer går til selgerne, sier Batljan.

– Ja, vi hadde i slutten av Q3 drøyt 12 milliarder i kontanter i tillegg har vi tilgang på 4 milliarder i trekkfasiliteter, så vi har totalt tilgang til 16 milliarder. Vi har altså en bra base for å finansiere kjøpet.

Les mer om kjøpet:

Svenske SBB kjøper Solon Eiendom

De kjøper Solon: Dette er Ilija Batljan og SBB  

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch