EiendomsWatch

Gammelt TV 2-bygg erstattes med leiligheter

På det som omtales som Bergens «solside» skal det bygges 246 leiligheter. 

BERGENS "SOLSIDE": Her skal det komme 246 leiligheter | Foto: MAD/Rambøll/Tredje natur

Nøstet i Bergen, hvor TV 2 hadde sitt hovedkontor i 25 år, skal forvandles. Gamle industribygg skal rives til fordel for utbygging av 246 leiligheter og en barnehage.

Planene er ikke nye, men de er nå omarbeidet. Ifølge Bergens Tidende er det nye planforslaget nå ute på høring. Utbyggerne håper å få vedtatt en detaljregulering av området i løpet av neste år.

Bygningsmassen eies av J. Berstad Eiendom og Nøstegaten 72–74 AS, som igjen eies av blant andre Westfal-Larsen-familien og Espen Galtung Døsvig.

Byggehøydene langs Nøstegaten, ved Bjørgeboden og Dikkedokken er redusert, mens antallet leiligheter er kuttet med rundt 20 i forhold til tidligere planer. Det legges opp til en strandpromenade på minimum ti meters bredde, som sammen med uterommet til barnehagen øker arealet til offentlig opphold.

Arkitekturen er også forandret fra en relativt tradisjonell blokkbebyggelse til det som beskrives som «endret bygningsutforming med inspirasjon fra eldre Bergens sjøfrontarkitektur», med bruk av mye treverk.

Mer fra EiendomsWatch

Axa med storkjøp i logistikk

Den franske kapitalforvalteren Axa har kjøpt en portefølje av logistikkeiendommer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Selgeren er NREP.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch