Carl Erik Krefting kjøper bygårder for 1,3 milliarder

Carl Erik Kreftings Carucel Eiendom kjøper 20 utleiegårder av eiendomsselskapet RSV Invest, som Terje Strand, Nils Jakob Vigeland og Theo Forbes Rolfsen står bak. Prisen er 1,3 milliarder kroner.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Det som trigget meg var en så stor portefølje med beliggenhet her på Grünerløkka. Dette er en av de mest spennende bydelene i Oslo, og nå får vi plutselig tak i mange bygårder på en gang, sier Krefting ifølge Finansavisen som først meldte om transaksjonen.

Porteføljen har brutto utleieareal på over 15.000 kvadratmeter og er tilnærmet fullt utleid.  De årlige leieinntektene er cirka 60 millioner kroner.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver for RSV Invest.

- Vi er veldig godt fornøyde med å overlate porteføljen vi har bygget opp, utviklet og driftet i over 20 år til en kjøper av Carucel sitt kaliber. Dette er en svært attraktiv portefølje med bygårder konsentrert sentralt i Oslo, så det er ingen hemmelighet at det har vært betydelig konkurranse og interesse, sier Sander Forbes Rolfsen, Styrets representant i RSV Invest AS i en pressemelding fra partene.

Sjelden mulighet

Porteføljen har en sjeldent attraktiv beliggenhet rundt Olav Ryes Plass på Grünerløkka og på Oslo Vest, og består av om lag 240 utleieobjekter i boligmarkedet, 19 handelsseksjoner og ett kontorbygg.

Transaksjonen inkluderer også en organisasjon på seks fulltidsansatte, samt to deltidsansatte.

- Denne porteføljen er en sjelden mulighet som passer godt inn i vår portefølje. Vi fortsetter å investere langsiktig i tråd med vår strategi og øke vårt fotfeste i Oslo sentrum. Vi gleder oss over å få dette kjøpet på plass med eiendommer og organisasjon som kjenner porteføljen godt, sier Carl Erik Krefting i meldingen.

SKIFTER HENDER: Carucel Eiendom har kjøpt denne porteføljen av RSV Invest | Foto: Pangea Property Partners
SKIFTER HENDER: Carucel Eiendom har kjøpt denne porteføljen av RSV Invest | Foto: Pangea Property Partners
Husleienivåer og boligpriser i Oslo og på Grünerløkka forventes å fortsette å stige i løpet av de neste årene som en følge av boligmarkedets lave tilbudstilvekst. Dette har også begrenset tilbudet for store porteføljer med attraktive utleieobjekter med sentral beliggenhet.

Én eiendom i året

RSV Invest er eid av de tre familiene Rolfsen, Strand og Vigeland som har bygget opp og utviklet porteføljen siden oppstarten i 1997. Selskapet har investert i om lag én ny eiendom i året, samt forvaltet både leiligheter og næringslokaler i mer enn to tiår.

Pangea Property Partners har vært finansiell rådgiver og Advokatfirmaet Wiersholm juridisk rådgiver for RSV Invest. Malling & Co Property Partners har vært tilrettelegger og Advokatfirmaet Thommessen juridisk rådgiver for Carucel Eiendom.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også