Bystyret i Oslo sa ja: 1400 har meldt interesse for Poppelhagen

Emil Paaske i Monolith Properties og Anders Gregersen i Neptune Properties er strålende fornøyd med at Oslo bystyre vedtok reguleringssaken for Poppelhagen på Nordstrand. Gregersen håper dette kan bli en god referanse for kommende utviklingsprosjekter.
VEDTATT: Slik blir Poppelhagen seende ut. | Foto: Neptune
VEDTATT: Slik blir Poppelhagen seende ut. | Foto: Neptune

Som EiendomsWatch meldte onsdag ettermiddag har bystyret i Oslo vedtatt reguleringssaken for Poppelhagen, et samarbeidsprosjekt mellom Neptune Properties og Monolith Properties på Nordstrand i Oslo.

Prosjektet består av 125 leiligheter med fellesfunksjoner, nytt seniorsenter og nye offentlige friområder.

- Etter en lang og tidkrevende planprosess var dette en flott inngang til julen, og endelig kan vi si til de 1400 interessentene at det blir salgsstart i slutten av januar, sier prosjektleder i Monolith, Emil Paaske, i en pressemelding.

– Dette er et veldig flott prosjekt som er godt tatt imot lokalt, uttalte leder for Byutviklingsutvalget, James Stove Lorentzen (H) i sluttbehandlingen.

– Satsningsområde

Prosjektet består av i alt 14 boligeiendommer tett på Sæterkrysset og blir en videreutvikling av området rundt Sæter Torg. 

– Denne type bolig- og byutviklingsprosjekter er viktig for å legge til rette for beboere i områder som ønsker seg nye og lettstelte boliger, sier Neptune Properties-sjef Anders Gregersen.

– Det er lokalmarkedet som er typiske kjøpere i et slikt prosjekt, og ferdigstillelse av prosjektet frigjør familieboliger. Prosjekter som dette, i gode og etablerte nabolag, gir fremtidsrettet og bærekraftig boligutvikling. Det er et stort satsningsområde for oss i Neptune Properties, sier han.

– Et godt referanseprosjekt

Prosjektet følger den overordnede Sæterplanen og flere av innspillene som kom inn i medvirkningsprosessene har blitt tatt med inn i prosjektet.

Bydelen får også et nytt Seniorsenter og kommunen frigjør samtidig tomt til fremtidig barnehagebygging.

– Andre gevinster for nabolaget ved en helhetlig utvikling som dette er at nye gangforbindelser og offentlig friområder etableres, sier Paaske.  

Gregersen sier det er godt å se at politikerne ser kvalitetene og de vinn-vinn løsningene man har jobbet med over lang tid. Han håper at dette kan bli en god referanse for kommende utviklingsprosjekter i andre stasjonsnære områder i Oslo.

– Vi hadde stor tro på at det kom til å gå igjennom, sier Paaske.

Les også:

Grønt lys for Neptune og Monoliths Poppelhagen-prosjekt på Nordstrand

Neptune Properties håpet å få regulert 360 boliger i år, men når bare det halve 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo