Heimstaden Bostad får bedre karakter for klimarapportering

CDP- en internasjonal organisasjon som vurderer bedrifters rapportering og innstas for å redusere utslipp - mener at Heimstaden Bostad gjør ting bedre i år enn i fjor.
BYGGER NY PROFIL: Heimstaden Bolags bærekraftsdirektør Katarina Skalare og storeier og styreleder Ivar Tollefsen. | Foto: Heimstaden
BYGGER NY PROFIL: Heimstaden Bolags bærekraftsdirektør Katarina Skalare og storeier og styreleder Ivar Tollefsen. | Foto: Heimstaden

I den årlige oppdateringen av CDPs (tidligere Carbon Disclosure Project) indeks for bedrifters klimainnsats får Heimstaden en B for sitt arbeid. I fjor fikk selskapet en C.

Gir motivasjon

Indeksen måler ikke selve klimainnstasen, men i hvilken grad selskapene måler og rapporterer åpent på hva de gjør i klimaarbeidet. Ideen er at innsatsen må måles for at den skal fungere hensiktsmessig. I undersøkelsen får selskaper som har bestemte mål bedre score enn selskaper som har ubestemte mål. Selskaper som gir seg selv en tidsfrist for å nå målene, belønnes også.

– Vi er stolte over å gå frem to hakk på CDPs indeks, og vi er glade for at vårt økte klimafokus er anerkjent. Dette resultatet gir innsatsen vår et godkjentstempel, og det er en motivasjon for å fortsette arbeidet med å forme en bransjestandard for en mer bærekraftig fremtid, sier bærekraftsdirektør Katarina Skalare i Heimstaden Bostad i en pressemelding.

Mer på vei

Etter at Heimstaden Bostad hadde sendt inn sin rapport til CDP har selskapet varslet ytterligere tiltak på klimasiden. Selskapet har satt seg nye mål for bærekraft og skal investere 5 milliarder svenske kroner for å redusere selskapets klimagasutslipp.

Nye klimamål: Heimstaden skal investere 5 milliarder 

Ingen norske fra eiendom

Heimstaden, har som kjent en norsk storeier, men er et svensk selskap. På CDPs liste over selskaper finner vi totalt 69 norske selskaper, men det er ikke alle som står på listen som har gitt CDP nok informasjon til å bli vurdert.

Eiendomsselskapene Entra og Olav Thon Eiendomsselskap er begge med på listen, men har fått karakteren F fordi CDP ikke har hatt tilstrekkelig informasjon til å vurdere selskapenes innsats.

Svenske eiendomsselskaper er på sin side mer ivrige i sin rapportering til CDP. Og både Pandox og Scandic Hotels har fått en B i årets vurdering.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch - meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også