Obos kjøper halvparten av Solon Eiendom

Obos legger 1,6 milliarder på bordet og sikrer seg en eierandel på 49,5 prosent i Solon Eiendom.
DELER SOLON EIENDOM: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og SBB-sjef Ilija Batljan går sammen om eierskapet til Solon Eiendom. | Foto: OBOS og SBB
DELER SOLON EIENDOM: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og SBB-sjef Ilija Batljan går sammen om eierskapet til Solon Eiendom. | Foto: OBOS og SBB

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) selger nær halvparten av aksjene i Solon Eiendom til Obos. Det melder Solon og Obos i hver sin børsmelding.

Avtalen innebærer at SBB selger samtlige av sine Solon-aksjer til et nytt selskap med navn Solon Eiendom Holding. I dette selskapet kjøper Obos en eierandel på 49,5 prosent. SBBs tar selv en eierandel på 49,5 prosent, og ledende ansatte i Solon Eiendom kjøper den siste prosenten.

1,6 milliarder til SBB

Aksjeprisen i transaksjonen er satt til 44 kroner, noe som ifølge børsmeldingen gir SBB 1,6 milliarder kroner i nettokontantvederlag. Dette er samme pris som SBB i slutten av november betalte for aksjene i Solon Eiendom.

SBB eide før avtalen 88,11 prosent av aksjene i Solon Eiendom. SBB har tidligere varslet at selskapet kommer med et pliktig bud på resten av aksjene i Solon Eiendom. Aksjer som blir kjøpt gjennom dette budet, vil blir overført til det nye holdingselskapet ut fra sammen vilkår som i resten av avtalen.

«En dyktig ledelse»

– Jeg er svært glad for at Obos og SBB nå inngår et strategisk samarbeid om utvikling av gode og attraktive boliger for Obos-medlemmer i Norge og Sverige. Solon Eiendom bygger attraktive boliger med høy kvalitet og spennende arkitektur og med en dyktig ledelse. Kjøpet bidrar til at vi oppfyller medlemmenes ønske om å prioritere mer av våre investeringer inn i kjernevirksomheten for å øke boligbyggingen og dermed styrke boligtilbudet vårt til medlemmene, sier konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj i børsmeldingen.

Avtalen innebærer at Obos-medlemmer i Norge og Sverige får forkjøpsrett til Solons over 8000 framtidige boliger i Viken, Oslo, Stavanger, Kristiansand og Stockholm.

Konsernsjef og grunnlegger av SBB, Ilija Batljan, sier i børsmeldingen at han er glad for det nye partnerskapet med Obos.

– SBB har gjennom årene lært Obos å kjenne som en langsiktig og pålitelig medlemseid boligutvikler. Derfor er vi glade for å kunne innlede dette strategiske samarbeidet hvor vi anvener våre respektive styrker.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Les også:

Solon Eiendom med kvartalsopptur og rekordhøy inntjening

SBB-sjefen om innspurten på Solon-kjøpet: – Det har vært en lang natt, så vi er litt møre nå på morgenen

De kjøper Solon: Dette er Ilija Batljan og SBB  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo