Heimstaden øker bidrag til SOS-barnebyer

Heimstaden ga over 50 millioner kroner i fjor til det som er det største samarbeidet SOS-barnebyer noensinne har inngått. Etter sitt første halvår har A Home For A Home nådd ut til over 20.000 barn.
Anette Konar Riple er ansatt i Heimstaden som Program Manager for A Home for a Home. | Foto: Heimstaden
Anette Konar Riple er ansatt i Heimstaden som Program Manager for A Home for a Home. | Foto: Heimstaden

Den stadig større boligutleieaktøren Heimstaden inngikk i fjor samarbeid med SOS-barnebyer om A Home for a Home.

Dette partnerskapet innebærer en årlig donasjon fra Heimstaden på 100 euro for hver leilighet selskapet eier. Dette skjer ved kvartalsvise betalinger på 25 euro.

Siden oppstarten 1. juli ble bidraget deres i 2021 på drøyt 5 millioner euro, som tilsvarer over 50 millioner kroner.

I den første publiserte utgaven av denne saken stod det at Heimstaden hadde gitt 111 millioner kroner. Dette er feil og tallene er nå rettet.

«Inneværende år blir størrelsen en helt annen da vi får med alle årets fire kvartaler, i tillegg til at porteføljen vår har vokst betydelig», skriver Heimstaden til EiendomsWatch.

Nå blir budsjettet til samarbeidet mer enn doblet, opplyser Heimstaden i en pressemelding.

– Det vi har oppnådd på seks måneder med A Home for a Home, tar normalt to til tre år for sammenlignbare programmer. Mye takket være det store engasjementet hele organisasjonen viser for å hjelpe de som trenger det mest, sier Anette Konar Riple, Program Manager for A Home for a Home i meldingen.

Ifølge Heimstaden har samarbeidet allerede muliggjort programmer og aktiviteter i 20 land. Ett av dem er Bolivia, der over 1000 barn nå er «en del av et trygt og støttende oppvekstmiljø, slik at de blir bedre rustet til et selvstendig voksenliv».

– Partnerskapet gjør at vi kan være langt mer ambisiøse enn vi kunne drømt om tidligere. Ti prosent av alle barn i verden vokser opp uten tilstrekkelig foreldretilsyn, men gjennom partnerskapet med Heimstaden er vi ett skritt nærmere å realisere drømmen vår om at alle barn og unge skal vokse opp i gode og trygge hjem. Sjansene for å lykkes senere i livet blir vesentlig redusert uten en god og trygg oppvekst, sier Ingrid Maria Johansen, administrerende direktør for SOS-barnebyer internasjonalt i meldingen.

I tillegg til globale programmer har partnerskapet også lansert en rekke programmer lokalt i landene Heimstaden er etablert.

– Dette er drevet fra de lokale kontorene og har blant annet resultert i bygging av lekeplasser, støtte til barnehager og kommunikasjon med politikere for å bedre forholdene for barn i fosterhjem. Engasjementet viser at A Home For A Home er noe langt mer enn donasjoner og er også inspirerende for oss som jobber med dette daglig, sier Konar Riple.

De første seks månedene av partnerskapet ble det på lokalt nivå bygget fire nye lekeplasser, for å få flere lokale møteplasser for barn og skape et mer inkluderende og barnevennlig miljø i de ulike lokalsamfunnene.

I tillegg ble det gjennomført flere aktiviteter og kampanjer for å informere og engasjere både medarbeidere og kunder gjennom året, heter det i pressemeldingen.

I 2022 vil de lokale aktivitetene primært handle om å bidra til at barn som ikke kommer fra tradisjonelle hjem har en trygg oppvekst med trygge rammer, i samarbeid med barneverntjenesten.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo