Mot normalisering i hyttemarkedet – salgsvolumet ned 18 prosent

Antall omsetninger av hytter i siste kvartal av 2021 tyder på at det går mot en normalisering av i salgsvolumet etter den voldsomme veksten vi opplevde i dette markedet det første året av pandemien.
KORONA-BOOM: Under pandemien har det vært ekstremt stor interesse for hytter. | Foto: Geir Olsen/NTB
KORONA-BOOM: Under pandemien har det vært ekstremt stor interesse for hytter. | Foto: Geir Olsen/NTB

Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at antall omsetninger av fritidsboliger i fritt salg var 18 prosent lavere i 4. kvartal 2021 enn i tilsvarende kvartal i 2020. Dette sier Norges Eiendomsmeglerforbund i en pressemelding.

I alt ble det omsatt 4100 fritidsboliger i fritt salg i 4. kvartal 2021. Til tross for den markante nedgangen fra 4. kvartal 2020 til 4. kvartal 2021, er antall omsetninger fremdeles 11 prosent høyere enn i samme kvartal i 2019.

I løpet av 2021 ble det solgt flest hytter og andre fritidsboliger i Trysil og i Hol i Hallingdal.

En fritidsbolig kostet i gjennomsnitt 2,4 millioner kroner i 4. kvartal 2021. Det er en økning fra 2,25 millioner på samme tid i 2020.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Photo: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også