Hyttemarkedet når nye høyder – forklares med hjemmekontor

Pandemien har gitt hyttemarkedet et voldsomt løft. Så langt er det omsatt 14.687 fritidsboliger i år.
TOPPÅR: Her er en av hyttene på Hafjell avbildet i midten av desember 2021, et år som overgår alle andre innen salg av fritidsbolig. | Foto: Geir Olsen
TOPPÅR: Her er en av hyttene på Hafjell avbildet i midten av desember 2021, et år som overgår alle andre innen salg av fritidsbolig. | Foto: Geir Olsen
NTB

Rekorden på 14.589 fritidsboliger, som ble satt i fjor, ble passert like før julaften, skriver Dagens Næringsliv.

– Selv om det ikke er en stor rekord, er hyttemarkedet fortsatt på et skyhøyt nivå sammenlignet med før pandemien, både i antall omsetninger og prisnivå, sier senioranalytiker Carl Christian Mathiesen i Prognosesenteret.

I snitt koster en hytte 2,48 millioner kroner i år, en økning på 7,4 prosent. Kvadratmeterprisen er i snitt 33.500 kroner, noe som er en oppgang på 9,3 prosent fra i fjor.

– Prisveksten i hyttemarkedet kan både forklares og argumenteres med den økte etterspørselen etter kombinasjonsboliger, hvor vi kan kombinere jobb og fritid. Hjemmekontor er nok kommet for å bli for mange, og denne økte etterspørselen gir grobunn til prisveksten, sier Mathisen.

Kommende år tror Prognosesenteret på en svak nedgang i antall omsetninger, samt en nullvekst i prisene, men pandemien gjør prognosene usikre.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også