Høyesterett skal behandle korrupsjonssaken på Tjøme

Høyesterett skal behandle Økokrims anke etter at en sivilarkitekt og en tidligere byggesaksleder på Tjøme ble frifunnet for korrupsjon i lagmannsretten.
ANKER: Økokrim-sjef Pål Lønseth mener lagmannsretten tolket vilkåret «i anledning stilling» i korrupsjonsbestemmelsen uriktig | Foto: Økokrim
ANKER: Økokrim-sjef Pål Lønseth mener lagmannsretten tolket vilkåret «i anledning stilling» i korrupsjonsbestemmelsen uriktig | Foto: Økokrim
NTB

Det er Økokrim som anket frifinnelsen av sivilarkitekt Rune Breili og tidligere byggesaksleder Harald Svendsen for korrupsjon. Økokrim-sjef Pål Lønseth uttalte at han mener lagmannsretten tolket vilkåret «i anledning stilling» i korrupsjonsbestemmelsen uriktig når de har frifunnet de tiltalte.

Tirsdag besluttet ankeutvalget at saken bør få full behandling i Høyesterett.

I Vestfold tingrett ble de to dømt til åtte måneders fengsel, men Agder lagmannsrett kom altså til motsatt konklusjon.

Den såkalte Tjøme-saken omfatter et stort antall omstridte tillatelser til bygging i den attraktive strandsonen på Tjøme, svært nære relasjoner mellom et lokalt arkitektfirma og den kommunale byggesakslederen og spørsmål om vederlagsfrie arkitekttjenester fra Breili til Svendsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også