EiendomsWatch

Høyesterett skal behandle korrupsjonssaken på Tjøme

Høyesterett skal behandle Økokrims anke etter at en sivilarkitekt og en tidligere byggesaksleder på Tjøme ble frifunnet for korrupsjon i lagmannsretten.

ANKER: Økokrim-sjef Pål Lønseth mener lagmannsretten tolket vilkåret «i anledning stilling» i korrupsjonsbestemmelsen uriktig | Foto: Økokrim

Det er Økokrim som anket frifinnelsen av sivilarkitekt Rune Breili og tidligere byggesaksleder Harald Svendsen for korrupsjon. Økokrim-sjef Pål Lønseth uttalte at han mener lagmannsretten tolket vilkåret «i anledning stilling» i korrupsjonsbestemmelsen uriktig når de har frifunnet de tiltalte.

Tirsdag besluttet ankeutvalget at saken bør få full behandling i Høyesterett.

I Vestfold tingrett ble de to dømt til åtte måneders fengsel, men Agder lagmannsrett kom altså til motsatt konklusjon.

Den såkalte Tjøme-saken omfatter et stort antall omstridte tillatelser til bygging i den attraktive strandsonen på Tjøme, svært nære relasjoner mellom et lokalt arkitektfirma og den kommunale byggesakslederen og spørsmål om vederlagsfrie arkitekttjenester fra Breili til Svendsen.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch