EiendomsWatch

Oppdragsopptur for Aktiv Eiendomsmegling

Eiendomsmeglerne i den Eika-eide Aktiv-kjeden fikk svært mye å gjøre i fjor, selv om oppdragene falt svakt i det siste kvartalet.

VEKST I PANDEMIÅR: Aktiv Eiendomsmegling gjorde et solid byks i antall oppdrag i 2021 sammenlignet med året før. | Foto: Aktiv

Eika Gruppens meglerkjede Aktiv Eiendomsmegling melder onsdag om sterke tall for fjerde kvartal og ikke minst 2021 sett under ett.

«Et godt boligmarked og økte markedsandeler bidro til god vekst i Aktiv-kjeden tross koronapandemien», skriver Eika Gruppen i forbindelse med resultatslippet der konsernet fikk et rekordhøyt årsresultat.

Eiendomsmeglerne i Aktiv gjennomførte 13.300 formidlinger (salg, journ.anm.) i fjor mot 11.960 i 2020 – en økning på 11,3 prosent.

I fjerde kvartal 2021 stod kjeden for 2918 salg, mot 2990 samme kvartal året før. Kvartalsresultatet før skatt ble -1,06 millioner kroner (-0,15 millioner), først og fremst på grunn av høyere driftskostnader.

Årsresultatet for Aktiv Eiendomsmegling i fjor endte på 14,1 millioner kroner, opp fra 8,8 millioner i 2020.

Aktiv beholder posisjonen som Norges fjerde største eiendomsmeglerkjede med 80 meglerkontorer, fra Narvik i nord til Lyngdal i sør.

De fleste kontorene er etablert i tett samarbeid med lokalbankene i Eika, noe som ifølge konsernet gir kjeden et godt grep om lokalbankenes markeder og mulighet for tett kundeoppfølging sammen med lokalbankene.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch