EiendomsWatch

Opprettholder plan om 130 boliger ved ny butikk i Innlandet

Øst Eiendom er forsinket, men vil fortsatt bygge 130 leiligheter i Gjøvik. Rett ved siden av satser Coop på en ny Extra-butikk.

TILTENKT: Her er en illustrasjon av boligprosjektet til Øst Eiendom da planene ble lagt frem for kommunen i 2016. | Foto: Planconsult AS og Jappe Nielsen Arkitekter AS for Øst Eiendom Sommerroveien 1 AS

Det Kristiansand-baserte eiendomsselskapet Øst Eiendom har planene klare for å bygge 130 leiligheter på en tomt i Gjøvik hvor det tidligere avishuset til Oppland Arbeiderblad (OA) lå.

Selskapet varslet i august 2021 til nettopp OA at de tok en endelig beslutning når forprosjektet ble klart. Nå er det ferdig, skriver Gjøviks Blad.

– Vi er litt forsinket, men i løpet av mars skal alt være klart. Vi går for dette. Planen er å starte salget til høsten under forutsetning at alle brikker kommer på plass. Vi ser for oss oppstart våren 2023. Da kan vi være klare til byggestart, forteller prosjektleder Øystein Lund hos Øst Eiendom til GB.

Coop har kjøpt nabotomta i Sommerrovegen og satser tungt på Gjøvik, ifølge avisa. Her planlegger dagligvarekjeden en ny Extra-butikk på rundt 1.200 kvadratmeter.

– Går alt etter planen, kan en ny butikk stå ferdig her i løpet av 2023. Det er det vi jobber for, sier Dag Roger Rinde, administrerende direktør i Coop Innlandet til Gjøviks Blad.

Coop Innlandet har i dag litt over 60 butikker, de fleste av dem er Extra-butikker.

– Vi har også Prix, Mega og Coop Marked, pluss tre Obs-varehus og fire Obs Bygg. Vi har en vekststrategi og jobber kontinuerlig for å finne nye gode beliggenheter for våre butikker, sier Rinde til Gjøviks Blad.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch