EiendomsWatch

AF Gruppen maner til bredt samarbeid i møte med byggevarekrisen: – Jeg kan ikke huske slike tider tidligere

Hele byggebransjen merker sviktende tilgang på stål, treverk og andre kritiske byggematerialer. – Det er krevende tider for alle i vår næring. Vi har vært i en periode med veldig prispress. Nå opplever hele næringen større utfordringer med leveranser, sier konsernsjefen i AF Gruppen til EiendomsWatch.

IKKE PLANKEKJØR: AF Gruppen har allerede jobbet med å takle store prishopp for byggevarer under koronapandemien. Nå skaper Ukraina-situasjonen enda mer problemer for entreprenøren. – Dette er krevende for våre ansatte på lik linje med de andre i bransjen, sier konsernsjef Amund Tøftum til EiendomsWatch. | Foto: AF Gruppen

Siden Russland invaderte Ukraina 24. februar har krigen som fulgte også fått større økonomiske konsekvenser i en rekke markeder, også utover de som sanksjonene er ment å ramme.

I Norge har flere utbyggere varslet forsinkelser som følge av en voksende råvarekrise der byggematerialer man tok for gitt plutselig ikke er tilgjengelig lenger. Dette følger AF Gruppen nøye med på.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til EiendomsWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch