EiendomsWatch

Skal bygge ut for over 800 millioner på Lørenskog

Rolvsrud Arena med 300 leiligheter skal stå klar i 2025. Nå er entreprenør valgt i forbindelse med prosjektet på Lørenskog utenfor Oslo.

FORNØYD: AF Gruppen-sjef Amund Tøftum ser frem til et godt samarbeidmed Rolvsrud Idrettspark Holding | Foto: AF Gruppen

Rolvsrud Idrettspark Holding har inngått avtale med AF Gruppen i forbindelse med bygging av 300 leiligheter på Lørenskog utenfor Oslo. Prosjektet skal ifølge en pressemelding gjennomføres som totalentreprise og har en verdi på 810 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

Prosjektet Rolvsrud Arena består av 300 leiligheter fordelt på fem leilighetsbygg, med om lag 1100 kvadratmeter næringsarealer og underliggende parkeringskjeller.

Utbyggingen består av to byggetrinn. Boligene skal bygges etter høye miljøkrav og miljøsertifiseres BREEAM Very Good.

Rolvsrud Idrettspark Holding AS er eiet av AF Eiendom/AF Gruppen Norge (33 prosent), Wenaas Eftf. (33 prosent), Øye Utbygging (11 prosent), Breidablikk Eiendom (11 prosent) og Ragde Eiendom (11 prosent).

- Vi ser frem til et godt samarbeidet med Rolvsrud Idrettspark Holding og til å bygge et flott bomiljø på Lørenskog. Prosjektet har høye miljøkrav, og sammen har vi jobbet godt med miljøsmarte løsninger for å skape gode leiligheter, innbydende gårdsrom og et hyggelig torg, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen, i meldingen.

Etter planen skal byggingen starte i august 2022 med forventet ferdigstillelse i tredje kvartal 2025.

Direktør Otto Christian Groth i AF Eiendom uttalte til EiendomsWatch i oktober at man i utgangspunktet planla lansering av andre salgstrinn i løpet av første kvartal 2022, men at man etter positiv mottakelse fremskyndet til kun cirka åtte uker etter første lansering.

VED STADION: Rolvsrud Arena ligger sentralt på Skårer og omkranser Rolvsrud stadion, hjemmebanen til Lørenskog IF. | Foto: AF Gruppen
VED STADION: Rolvsrud Arena ligger sentralt på Skårer og omkranser Rolvsrud stadion, hjemmebanen til Lørenskog IF. | Foto: AF Gruppen

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch