AF Gruppen: Svakere lønnsomhet enn ventet innen bygg

Prisutviklingen på råvarer har gitt utfordringer for flere av AF Gruppens byggeprosjekter og påvirker lønnsomheten i kvartalet, opplyser konsernsjef Amund Tøftum.
Foto: AF Gruppen
Foto: AF Gruppen

– I kvartalet leverer vi sterke resultater innen virksomhetsområdene Anlegg, Offshore, Sverige og Energi og Miljø, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen, i en børsmelding.

Virksomhetsområdet Bygg økte omsetningen sammenlignet med samme periode i fjor, men lønnsomheten for virksomhetsområdet var svakere enn forventet, opplyser selskapet.

Selskapet fikk et resultat før skatt på 344 millioner kroner i tredje kvartal, mot 368 millioner kroner året før, samt 945 millioner kroner (833) hittil i år. Dette ga en resultatmargin på 5,4 prosent (5,8 prosent) i tredje kvartal og 4,8 prosent (4,3 prosent) hittil i år.

AF Gruppens omsetning var 6358 (6366) i tredje kvartal og 19.756 (19.540) hittil i år. Samlet ordrereserve var 40.391 millioner kroner ved utgangen av kvartalet, opp fra 31.269 millioner kroner på samme tid i fjor.

– I AF jobber vi kontinuerlig med å forsterke entreprenørånden og konkurransekraften i virksomheten vår, slik at vi skaper verdier for kunder, ansatte, eiere og for samfunnet. AFs finansielle posisjon skal underbygge vår vekststrategi og sikre tilstrekkelig utbyttekapasitet. For andre halvår 2021 øker vi utbyttet til 4,00 kroner per aksje, sier Tøftum.

Sliter med høye råvarepriser

Han sier at prisutviklingen på råvarer har gitt utfordringer for flere av selskapets byggeprosjekter og påvirker lønnsomheten i kvartalet.

Virksomhetsområdet Bygg økte omsetningen sammenlignet med samme periode i fjor, men lønnsomheten for virksomhetsområdet er svakere enn forventet.

Haga & Berg, Strøm Gundersen, AF Bygg Oslo og AF Bygg Østfold innen virksomhetsområdet Bygg utmerket seg ifølge selskapet med gode resultater. Svake resultater i prosjektporteføljen til AF Nybygg påvirker lønnsomheten i kvartalet. Prisutviklingen for råvarer som stål og trevarer er utfordrende.

Svakt fra Betonmast

Betonmast leverte svak lønnsomhet i kvartalet, og som forventet er lønnsomheten svakere enn for øvrig virksomhet i konsernet, heter det i meldingen.

Det er stor variasjon i resultatene til de ulike enhetene. Enkelte enheter leverer stabilt gode resultater, som Betonmast Romerike, Oslo og Østfold. Betonmast Boligbygg og Telemark fortsetter å levere svake resultater i tredje kvartal.

– Godt eiendomssalg

Virksomhetsområdet Eiendom hadde et godt salg i kvartalet, spesielt på prosjektet Bekkestua Have for AF Eiendom. I alt ble det solgt 158 (193) boliger i kvartalet, hvorav AFs andel er 77 (71).

Hittil i år er det solgt 415 (343) boliger, hvorav AFs andel er 196 (123). Salgsgraden i igangsatte prosjekter er 80 prosent.

AFs eierandel i Construction City ble i kvartalet solgt til Obos.

Her finner du hele rapporten

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også