Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

Partitopper i Ap, SV og Sp vurderer å skrote Fornebubanen etter den siste kostnadsoverskridelsen på fem milliarder kroner, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen.
I SPILL: Fornebubanen ligger an til å koste flere milliarder mer enn planlagt. Det pågår nå intense diskusjoner om gigantprosjektets skjebne, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I SPILL: Fornebubanen ligger an til å koste flere milliarder mer enn planlagt. Det pågår nå intense diskusjoner om gigantprosjektets skjebne, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen. | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Samtidig er beslutningen om å legge Majorstuen stasjon på is som følge av Oslopakke 3, utslagsgivende. Det har fått sentrale politikere i partiene til å bekymre seg for at avtalen i for stor grad er i Viken og Bærums favør, og i liten grad gagner Oslo øst, skriver Avisa Oslo.

– Mange er bekymret og trenger å bruke litt tid på hva utfallet blir av å ta det ene standpunktet eller det andre. Fornebubanen er et viktig prosjekt, men flere er svært bekymret for hvor stor plass prosjektet får, sier SV-gruppeleder Ola Wolff Elvevold til avisa.

Oslo bystyre skal i juni bestemme om Fornebubanen skal fullføres eller stanses. Det kan også bli en mellomløsning med utsettelse eller nedskalering. Byggingen av gigantprosjektet har pågått i halvannet år og har allerede kostet tre milliarder kroner.

Aps gruppeleder i Oslo bystyre, Andreas Halse, sier til Nettavisen at partiet nå er i tenkeboksen om full stans. Også Senterpartiet sitter på gjerdet.

– Sp har ikke landet på hvorvidt vi vil vrake Fornebubanen per nå, fordi det vil få veldig store konsekvenser vi ikke har oversikt over nå, sier Sps gruppeleder i Oslo bystyre, Morten Edvardsen, til avisen.

Frp og Folkets parti (FNB) krevde i forrige uke at byggingen av Fornebubanen må skrotes. Representanter fra MDG, Rødt og Venstre sier til avisene at de ikke går inn for å stanse byggingen.

Les mer om Fornebubanen:

Tror økte bompenger kan gi løft for Lysaker i kontormarkedet

Oslo ber staten om hjelp til å få inn mer penger fra grunneiere til Fornebubanen

Oslo kommune mangler 412 millioner fra grunneiere til Fornebubanen – nå møter flere opp for å redde Vækerø stasjon


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

STARTET SOM EIENDOMSMEGLER: Administrerende direktør i Veslefikk, Tom Andre Svenning-Gultvedt, er utdannet eiendomsmegler og jobbet for blant annet Solon Eiendom i 12 år. | Foto: Veslefrikk

Veslefrikk om suksessfaktorene i et tøft marked: – Ikke begynne å kjipe ned på noe etter du har solgt

Administrerende direktør Tom Andre Svenning-Gultvedt deler åpent om stort og smått i fersk podcast. Han mener kvalitet og tomtevalg er to nøkkelfaktorer for å selge godt i et tungt eiendomsmarked. 

For abonnenter

Les også