EiendomsWatch

Her er kjøperen av Mågerø leir

Investor Morten Astrup vant kampen om den ettertraktede kysteiendommen på Tjøme i Vestfold. Han har fått med seg flere på laget for å utvikle den gamle forsvarsleiren til sivile formål.

SOLGT: Forsvarsbygg la ut Mågerø leir med en prisantydning på 65 millioner kroner. Eiendommen er solgt til Surfside Holding, eid av Morten Astrup (innfelt). | Foto: Storm Capital / Forsvarsbygg

Salget av Mågerø leir ble en realitet i mai, og Tønsbergs Blad melder at Morten Astrup har skrevet under kontrakt med Forsvarsbygg.

Ifølge avisen har investoren og eiendomsutvikleren kjøpt den 90 mål store eiendommen sammen med flere andre investorer for 76 millioner kroner.

Astrups selskap Surfside Holding står formelt som kjøper, men han opplyser til Tønsbergs Blad at han har fått med seg flere sentrale personer når eiendommen skal utvikles via Mågerø Utvikling AS. Avisen skriver at Marius Falch Orvin får operasjonelt ansvar for prosjektet, mens Finn Rasmussen fra Fjord Arkitekter er med på eiersiden.

– På det personlige plan har jeg seilt forbi Mågerø mange ganger siden jeg var liten, og tenkt at det er et flott sted. Det er med ydmykhet at vi tar fatt på oppgaven, det er jo en perle i Oslofjorden. Den røde tråden for alle vi skal utvikle dette er at vi har et sterkt forhold til området, sier Astrup til lokalavisen på telefon fra Sveits, der han til daglig holder til.

Morten Astrup er broren til Høyre-politiker og tidligere kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch