Kraftig prisoppgang på nye boliger

Prisene på nye boliger har ikke steget mer siden 2017. Blokkleiligheter og småhus stiger mest.
PILENE PEKER OPPOVER: Prisene på flerboliger stiger mer enn prisene på eneboliger | Foto: SSB
PILENE PEKER OPPOVER: Prisene på flerboliger stiger mer enn prisene på eneboliger | Foto: SSB

Prisene på nye boliger økte med 9,8 prosent i første kvartal 2022 sammenlignet med samme kvartal året før, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Vi må tilbake til første kvartal 2017 for å finne en større årsendring i nyboligprisene, opplyses det i en melding fra byrået.

Både nye eneboliger og nye flerboliger har hatt en prisøkning sammenlignet med samme kvartal året før, viser nye tall fra prisindeks for nye boliger. Størst var økningen for nye blokkleiligheter og småhus.

10,4 prosent prisvekst for nye flerboliger

Det var størst oppgang i prisene for nye blokkleiligheter og småhus med en prisvekst på 10,4 prosent fra første kvartal 2021 til første kvartal 2022. Fra fjerde kvartal 2021 til første kvartal 2022 økte prisene med 3,1 prosent.

8,4 prosent prisvekst for nye eneboliger

Prisene på nye eneboliger økte med 8,4 prosent fra første kvartal 2021 til første kvartal 2022. Sammenlignet med forrige kvartal var det en oppgang i prisen på 1,0 prosent.

Til sammenligning har prisene på brukte boliger økt med henholdsvis 7,2 prosent for eneboliger, 8,7 prosent for småhus og 5,8 prosent for blokkleiligheter fra første kvartal 2021 til første kvartal 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også