Obos mener det bygges for lite nytt i Oslo

– Tallene for igangsetting av nye boligprosjekter tyder på at det vil komme få leiligheter ut i markedet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos
SER DEMPET BOLIGTILBUD: Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos mener det bygges for lite i Oslo. | Foto: Obos
SER DEMPET BOLIGTILBUD: Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos mener det bygges for lite i Oslo. | Foto: Obos

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo falt med 0,2 prosent fra mai til juni. På landsbasis var prisene uendret, opplyser selskapet i en pressemelding.

Ifølge sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos var det normal aktivitet i bruktmarkedet for Obos-boliger i Oslo i juni med 578 omsetninger. Antall omsetninger var omtrent lik som i juni i perioden 2016-2021, men samtidig godt under rekordomsetningen i juni i fjor på 627 boliger.

– Stabilisering av prisene kan ha sammenheng med at det har kommet flere bruktboliger ut i markedet etter at det har vært få usolgte boliger i Oslo siden starten av året, men rask omsetningshastighet tyder på at tilbudet fortsatt er noe lavt, sier Monsvold.

Det er ferdigstilt få nye boliger i Oslo hittil i år, noe som isolert sett bidrar til å trekke prisene opp, mener Obos.

Det har ikke kommet så få nye boliger ut i markedet siden 2012.

– Tallene for igangsetting av nye boligprosjekter tyder på at det vil komme få leiligheter ut i markedet både den nærmeste tiden og de neste årene. Vi må helt tilbake til 2014 for å finne lavere antall igangsettingstillatelser i Oslo for perioden januar til mai. Få regulerte boliger, høye priser og usikre leveranser av materialer, samt mangel på arbeidskraft vil også dempe boligtilbudet framover, sier sjeføkonomen.

Monsvold tror redusert kjøpekraft blant mange husholdninger som følge av at Norges Bank varsler enda raskere renteoppgang og økning i levekostnader, vil virke dempende på boligprisutviklingen framover.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død