EiendomsWatch

Obos mener det bygges for lite nytt i Oslo

– Tallene for igangsetting av nye boligprosjekter tyder på at det vil komme få leiligheter ut i markedet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos

SER DEMPET BOLIGTILBUD: Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos mener det bygges for lite i Oslo. | Foto: Obos

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo falt med 0,2 prosent fra mai til juni. På landsbasis var prisene uendret, opplyser selskapet i en pressemelding.

Ifølge sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos var det normal aktivitet i bruktmarkedet for Obos-boliger i Oslo i juni med 578 omsetninger. Antall omsetninger var omtrent lik som i juni i perioden 2016-2021, men samtidig godt under rekordomsetningen i juni i fjor på 627 boliger.

– Stabilisering av prisene kan ha sammenheng med at det har kommet flere bruktboliger ut i markedet etter at det har vært få usolgte boliger i Oslo siden starten av året, men rask omsetningshastighet tyder på at tilbudet fortsatt er noe lavt, sier Monsvold.

Det er ferdigstilt få nye boliger i Oslo hittil i år, noe som isolert sett bidrar til å trekke prisene opp, mener Obos.

Det har ikke kommet så få nye boliger ut i markedet siden 2012.

– Tallene for igangsetting av nye boligprosjekter tyder på at det vil komme få leiligheter ut i markedet både den nærmeste tiden og de neste årene. Vi må helt tilbake til 2014 for å finne lavere antall igangsettingstillatelser i Oslo for perioden januar til mai. Få regulerte boliger, høye priser og usikre leveranser av materialer, samt mangel på arbeidskraft vil også dempe boligtilbudet framover, sier sjeføkonomen.

Monsvold tror redusert kjøpekraft blant mange husholdninger som følge av at Norges Bank varsler enda raskere renteoppgang og økning i levekostnader, vil virke dempende på boligprisutviklingen framover.

Mer fra EiendomsWatch

Akershus Eiendom justerer opp yield-estimatene, med ett stort unntak

«Selv om vi foreløpig ikke har mange eksempler som faktisk kan bevise at yieldene har økt, ser vi likevel en tydelig bevegelse i markedet», er budskapet fra analysesjef Kari Due-Andresen og resten av analyseteamet i Akershus Eiendom. Nå justeres de fleste yield-estimatene opp.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch