Nær rekordsalg på Tjuvholmen for Emil Eriksrød

I 2019 kjøpte Emil Eriksrød en leilighet på Tjuvholmen for 50 millioner kroner. Nå har han solgt den videre med stor gevinst.
BOLIGSALG: Emil Eriksrød har solgt en leilighet på Tjuvholmen i Oslo med stor gevinst. | Foto: R8 Property
BOLIGSALG: Emil Eriksrød har solgt en leilighet på Tjuvholmen i Oslo med stor gevinst. | Foto: R8 Property

Eriksrød har har de siste ukene preget forsidene på landets finans- og eiendomsaviser, etter at selskapet hans, Recreate, havnet i likviditetsproblemer. Recreate eier flere store kontorbygg på Østlandet, og da flere store aktører valgte å si opp leieavtalene sine, begynte problemene for Skiens-firmaet.

Emil Eriksrød har satt i gang en redningsaksjon for Recreate. Blant annet skal personalkostnadene halveres, og det er planlagt salg av eiendommer som selskapet sitter på. I tillegg er det varslet en emisjon som Eriksrød har uttalt til Eiendomswatch at han har intensjon om å være med på.

Recreate-sjefen: Så mange blir rammet av permitteringer og nedbemanninger

Direktøren har den siste tiden tatt opp pant i privat eiendom for å skaffe til veie kapital. Tirsdag skriver Finansavisen at Eriksrød også har solgt en 305 kvadratmeter stor leilighet på Tjuvholmen i Oslo. Leiligheten ble i 2019 kjøpt for 50 millioner kroner av Roar Sandnes, sjefen i Akershus Eiendom. Nå har han solgt den videre for 76 millioner kroner, etter å ha brukt ca 1 million kroner på oppgraderinger.

Dermed sitter Eriksrød igjen med en gevinst på 25 millioner kroner på rundt tre år. Ifølge Finansavisen ligger boligen sydvendt i åttende etasje, ut mot sjøen i komplekset Dyna Brygge 5.

Recreate varsler lønnskutt, permitteringer og nedbemanninger

Eiendomsgründeren har brukt leiligheten som bolig i Oslo, selv om han er bosatt i Skien, ifølge Finansavisen. Salget regnes som det nest dyreste på Tjuvholmen noensinne. Det er kun Olav Nils Sundes leilighet i samme område som er dyrere. Den strekker seg over flere etasjer, og er på totalt 1200 kvadratmeter. Prislappen var på 236 millioner i sin tid.

Eriksrød har ikke avslørt hvem kjøperen er.

Investor Knut Bråthen vil ikke sitte og se på at eierposten i Recreate utvannes

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også