Får 206 millioner i tilskudd for å bygge 524 studentboliger

SiO har fått tilsagn om 206 millioner i tilskudd fra regjeringen til byggingen av totalt 524 studentboliger i Nydalen, på Kringsjå og Ullevål i Oslo. Men ett prosjekt får ikke støtte.
FÅR TILSKUDD: Administrerende direktør Andreas Eskelund, og styrelder Stine Johannessen i SiO. | Foto: SiO og Thorstein Diesen. Collage: EiendomsWatch
FÅR TILSKUDD: Administrerende direktør Andreas Eskelund, og styrelder Stine Johannessen i SiO. | Foto: SiO og Thorstein Diesen. Collage: EiendomsWatch

446 nye studentboliger i Nydalen, 38 på Kringsjå Studentby og 40 på Ullevål Studentby er inne i tilskuddsordningen til regjeringen.

— Vi er svært fornøyde med å ha fått et så høyt antall tilskudd, og dette er viktig for boligbyggingen vår. Nå kan vi fortsette å bygge flere, etterspurte, studentboliger i Oslo, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO, i en pressemelding.

Han sier at det er meget gledelig at SiO har fått tilskudd til det store boligprosjektet, som skal stå ferdig i 2026. 

SiO planlegger å videreutvikle Nydalen Studentby med tre nye bygg på 11 til 13 etasjer. 

— Vi er glade for at forsknings- og høyere utdanningsministeren anerkjenner at leieprisene i Oslo er historisk høye, at det er færre leieboliger ute og at regjeringen derfor har prioritert studentene i hovedstaden i år. Vi er samtidig skuffet over at vi ikke har fått tilskuddene vi søkte om til Lillestrøm Studentby, sier Stine Johannessen, student og styreleder i SiO, i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død