Siraj: – Nå er boligskatten drept før vi bruker mer unødvendig energi på dette

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kaller den omskridte boligskatten uaktuell. Det skjer etter bred mobilisering fra flere eiendomsaktører.
GLAD: Konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj, er glad for at regjeringen sier nei til boligskatten. | Foto: Gorm Kallestad
GLAD: Konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj, er glad for at regjeringen sier nei til boligskatten. | Foto: Gorm Kallestad

– Gledelig å se at en bred mobilisering fra blant annet Obos, Eiendom Norge og Norges Eiendomsmeglerforbund har fått regjeringen raskt på banen! Nå er boligskatten drept før vi bruker mer unødvendig energi på dette! skriver konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj på Facebook.

Siraj viser til boligskatten, som ble foreslått av Skatteutvalget i desember i fjor. Blant forslagene var skatt på fordelen av å bo i egen bolig. En prosent av boligverdien bør inntektsføres og beskattes med 22 prosent, ifølge Skatteutvalget.

Obos-sjefen får støtte fra administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving.

– Dette var en god og nødvendig avklaring, Daniel! Det er godt å se at politikere kan tenke lenger enn økonomer som henger fast ved innlærte teorier og OECDs one fits all-tankegang, skriver Geving i kommentarfeltet under innlegget til Siraj.

Vender tommelen ned

– Det er helt uaktuelt å øke boligbeskatningen vår for vanlige folk, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) til NRK.

Regjeringen vil at folk skal eie boligen sin, forteller han.

– Og vi ønsker heller ikke å skape uro rundt beskatning av bolig. Det er en fordel at vi er et land der folk stimuleres og oppmuntres til å eie egen bolig. Det skaper mer stabilitet for den enkelte familie, sier Vedum.

Eiendom Norge advarte

I høringsrunden var svaret fra Eiendom Norge til skattelovutvalget krystallklart.

– Skatteutvalgets forslag til boligskatt vil føre til statlig ekspropriasjon av den norske boligmassen, høyere leiepriser, redusert boligbygging og kapitalflukt ut av landet, skrev Henning Lauridsen og Erik Lundesgaard i Eiendom Norges høringssvar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død