Obos-sjefen ser ett lyspunkt, tross at salget er markert ned

– Vi opplever at kjøperne er avventende, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj. Han melder om markant nedgang i salget, men ser likevel et lite lyspunkt.
SELGER MINDRE: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj | Foto: Obos
SELGER MINDRE: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj | Foto: Obos

Obos solgte 430 boliger i første kvartal til en verdi av 2,1 milliarder kroner. Samtidig satte Obos i gang bygging av 431 boliger og har nå 7402 boliger under bygging, fremgår det av en pressemelding fra selskapet.

Totalt har OBOS boliger til en verdi av 37,9 milliarder kroner under bygging ved utgangen av mars. På samme tid i fjor hadde man solgt 1278 boliger per første kvartal.

– Salget er i første kvartal markert ned sammenlignet med fjoråret. Det er som forventet, vi opplever at kjøperne er avventende. Det er helt forståelig sett opp mot den kraftige renteoppgangen vi har sett, kraftig prisvekst, og utsikter til at renten trolig vil settes opp noen ganger til før vi eventuelt når en topp, sier konsernsjef i Obos, Daniel Kjørberg Siraj.

– En undersøkelse vi har gjort blant våre medlemmer viser at cirka halvparten av de som har tenkt å flytte på seg den nærmeste tiden har endret planer; enten ved å utsette kjøp, forsøke å selge før man kjøper ny bolig eller velge en rimeligere bolig, sier Siraj videre.

Salget på 431 boliger i første kvartal ligger like fullt noe over Obos sin prognose.

– Det er et lite lyspunkt, salget har ikke vært så trått som vi fryktet på tampen av fjoråret, med unntak for Sverige der situasjonen er blitt mer krevende enn vi forutså. Det sagt så er det hevet over enhver tvil at markedet vil være krevende gjennom hele 2023 og også inn i 2024, sier Siraj.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også