Boligpark i Bodø får byens største solkraftverk

Eiendomsselskapet Corponor og Solenergi Fusen etablerer nordlandsbyens første store solkraftverk, på taket til boligprosjektet iParken. 
SOLENERGI: Slik blir Bodøs første, store solkraftanlegg seende ut ved boligprosjektet iParken. | Foto: BOO Eiendom
SOLENERGI: Slik blir Bodøs første, store solkraftanlegg seende ut ved boligprosjektet iParken. | Foto: BOO Eiendom

– Utbyggere som tør å ta sjansen på å levere boliger med solkraft leder an og viser handlekraft i det grønne skiftet, sier Thor Christian Tuv, sier daglig leder ved Solenergi Fusen i en pressemelding.

Han forteller at prosjekter som iParken viser at solkraft også i Nord-Norge er en del av løsningen som kan skaffe kundene mljømessig- og økonomisk fordel. 

– Også i nord må alle være forberedt på vesentlig høyere strømpriser i årene som kommer.

Prosjektsjef Bernt-Charles Hargaut i Corponor, sier han er tilfreds med at monteringen av solkraftanlegget er i gang, og sier at dette er en milepæl for iParken-prosjektet i Bodø. 

– Når solkraftverket er ferdig, vil det gjennomsnittlig kunne produsere nok årlig energi til å drifte eksempelvis varmepumpene som produserer all oppvarming og varmt tappevann, sier Hargaut. 

iParken er et leilighetsprosjekt med 114 leiligheter lokalisert i bydelen Rønvik i Bodø. Utbygger er BOO Eiendom som eies 50 prosent av Copronor, og 50 prosent av Barlindhaug Eiendom. Totalentreprenør er Consto, mens Solenergi Fusen er totalentreprenør for solkraftanlegget. 

Solcellene vil dekke et areal på 850 kvadratmeter, og produsere 105 GWh i året. Polar Kraft er også partner i etableringen. Kraftselskapet skal levere en lang rekke smarte løsninger til boligprosjektet. Deriblant ladere til elbiler med sanntidsmåler i alle leilighetene, og en smartHub installert i hver enhet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død