Nordr går inn i milliardkontrakt for boligprosjekt i Oslo

– Dette er av de største boligprosjektene som blir satt i gang i år, sier Nordrs norgessjef Henning Wettre Hanevold etter kontrakten selskapet har inngått med Veidekke på Grønvollkvartalet.
NYTT OPPDRAG: Administrerende direktør i Nordr Norge, Henning Wettre Hanevold, og direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo tar hverandre i hånda etter kontraktsinngåelsen for Grønnvollkvartalet, der over 400 miljøsertifiserte boliger skal bygges de neste årene. | Foto: Veidekke (PR)
NYTT OPPDRAG: Administrerende direktør i Nordr Norge, Henning Wettre Hanevold, og direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo tar hverandre i hånda etter kontraktsinngåelsen for Grønnvollkvartalet, der over 400 miljøsertifiserte boliger skal bygges de neste årene. | Foto: Veidekke (PR)

I dag skrev Nordr under kontrakt med Veidekke, som blir totalentreprenør for boligprosjektet Grønvollkvartalet på Helsfyr i Oslo.

«Hele byggeoppdraget med totalt 412 miljøsertifiserte leiligheter er verdt nær 1,3 milliarder kroner ekskl. mva. når alt er igangsatt», skriver entreprenøren i en pressemelding mandag ettermiddag.

– Dette er av de største boligprosjektene som blir satt i gang i år, og vi er veldig glade for å ha med oss Veidekke, sier administrerende direktør i Nordr Norge, Henning Wettre Hanevold via meldingen.

Byggestart for første byggetrinn er planlagt etter sommerferien.

Slik går salget

Fem bygg med 412 leiligheter og underjordisk parkeringsanlegg skal de neste tre til fire årene bygges mellom Grenseveien og Grensesvingen like ved Fyrstikktorget på Helsfyr.

Av første byggetrinn med 109 leiligheter er 80 prosent solgt. Andre byggetrinn har 63 av 71 leiligheter solgt i løpet av kort tid, ifølge pressemeldingen.

– Vi takker så mye for tilliten og nok et stort boligoppdrag for Nordr. Vi setter særlig pris på å få bygge gode boliger der bærekraft ivaretas slik som her, og vi ser jo på det gode salget at Nordr og prosjektet her har truffet markedet godt. Vi gleder oss til at vi kan sette i gang byggearbeidene, sier direktør Anders Haugen i Veidekke Bygg Oslo via samme melding.

Konverterer fra næring – satser på langt mer grønt

I gårdsrommet mellom byggene blir det felleshage med variert beplanting, flere lekeplasser og sosiale soner med grillplass. Det blir felles takterrasser på fire av byggene med gangbroer mellom.

– Vårt mål er at dette skal være et bomiljø for fremtiden. Gjennom denne konverteringen fra tidligere næringsbygg til bolig øker vi andelen grønt areal på tomten fra dagens fire prosent til hele 44 prosent. Minimum 75 prosent av boligene skal overholde energiklasse B eller bedre, noe som vil komme beboerne til gode i form av lave energikostnader, sier Hanevold.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også