Nordr-sjefen: – De beste prosjektene selger uansett

Første uken i november la Nordr ut ett prosjekt i Bergen og ett i Oslo for salg. Det knyttet seg stor spenning til interessen, etter flere negative oppslag i media. Nå kan selskapet se tilbake på en solid salgsstart.
STOR INTERESSE: Nordr melder om stor interesse for sine to siste prosjekter i Oslo og Bergen. | Foto: Nordr
STOR INTERESSE: Nordr melder om stor interesse for sine to siste prosjekter i Oslo og Bergen. | Foto: Nordr

Ledelsen i Nordr var spent på responsen i de to prosjektene. Spesielt etter flere negative oppslag om renteheving og rolig marked, men om det var frykt å spore hos konsernsjef Andreas Martinussen, så var den ubegrunnet.

Flere budrunder

Selskapet melder nemlig om at 47 prosent av boligene i Bergen ble solgt like etter salgsstart, mens 41 prosent ble solgt i Oslo.

– Dette er i tråd med vi har trodd hele veien. De beste prosjektene med gode beliggenheter og tydelig profil selger uansett, sier konsernsjef i Nordr, Andreas Martinussen.

I Bergen la de ut 36 leiligheter på Storetveit, og i Oslo ble det lagt ut 101 leiligheter på Helsfyr.

– I Bergen fikk vi også budrunder på flere leiligheter og hele 17 av de 36 enhetene var solgt da rundene var over, sier Martinussen.

Tydelig profil

På Helsfyr ble 43 av 101 leilighetene i Grønvollkvartalet solgt da salgsstarten var unnagjort.

– Vi har vært spente på miksen i kjøpergruppen, og vi kan heldigvis slå fast at vi ser at både de klassiske investorene som ønsker å satse på mulig utleie og de som skal bo selv i attraktive boligprosjekter har brukt anledningen til å kjøpe på salgsstart. Dermed har vi solgt både toppleiligheter og de billigste toromsleilighetene. Vi tror også at vi lykkes med å satse på en tydelig profil rundt vår satsing på bærekraftige boligprosjekter, sier Martinussen.

Nordr mener flere boligprosjekter blir utsatt fordi entreprisekostnadene er for høye. Det er også svært få boliger som er regulert og klare for salg, ifølge ei pressemelding sendt ut torsdag ettermiddag. Mye av dette sier konsernsjefen skyldes negativ omtale i media.

– Vi mener at markedet er blitt snakket ned av media. Det er et desperat behov for flere boliger i de største byene. Samtidig ser vi at lav boligbygging over flere år, og historisk lav igangsetting av nye boliger i 2022 har sikret oss svært gode salgsstarter både i Bergen og Oslo, sier Martinussen.

Han sier også at de kan gå gjennom 2022 uten forsinkelser i prosjektene sine.

Construction City velger Onepark – som flytter hovedkontoret dit

Ny rapport fra Newsec: «Bråstopp i transaksjonsmarkedet»

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev