EiendomsWatch

Tror kinesiske Nio vil slite i jakten på de beste lokalene

Det kan bli vanskelig for det kinesiske bilmerket Nio å finne passende showroom-lokaler i sentrum av de største byene utenfor Oslo, tror meglere.

NIO i OSLO: Nå jakter Nio på mindre lokaler i storbyene enn de vi ser på Karl Johans gate i Oslo. | Foto: Nio

Det kinesiske bilmerket Nio åpnet for noen uker siden sitt rundt 2000 kvadratmeter store showroom i Karl Johans gate 33 i Oslo.

Nio ønsker også å etablere showroom i øvrige norske storbyer. Næringsmeglere Bilbransje24 har vært i kontakt med tror det kan bli vanskelig for Nio å finne lokaler som er sentrale og store nok.

– Utfordringen til Nio og eventuelle andre bilbransjeaktører som ønsker å etablere seg i sentrum av Trondheim, er å finne et lokale som både er stort nok og har tilstrekkelig takhøyde for at det er egnet som showroom for bil, sier Bård Haugen, eiendomssjef i EC Dahls Eiendom i Trondheim, til Bilbransje24.

Han sier at i attraktive områdene som Nordre gate og Søndre gate vil kvadratmeterprisen være 3500-4500 kroner per kvadratmeter for et lokale hvor leietager selv står for oppussing/oppgradering.

Neppe showroom i gamle trehus

– Kvadratmeterprisen for de dyreste lokalene i Stavanger ligger mellom 7000 og 8000 kroner, men de er neppe egnet som showroom for bil da det er gamle trehus, sier Jarle Holmen, partner i Newsec Advisory i Stavanger til Bilbransje24.

– Ned mot Klubbgata finnes det utmerkede lokaler i betong, hvor Nio trolig må betale mellom 4000 og 5000 kroner for kvadratmeteren, sier han.

Også i Bergen og Kristiansand kan det bli vanskelig å finne store nok lokale med sentral beliggenhet.

Den norske Nio-sjefen, Marius Hayler, antydet nylig at Stavanger og Bergen står først på agendaen til Nio.

Xpeng leter også

Et annet kinesisk bilmerke, Xpeng, er også på jakt etter showroom-lokaler, primært i Oslo.

– Målet vårt er å bygge opp en sterk merkevare og gi kundene våre en best mulig kundeopplevelse. Når det gjelder en egen Brand Store i Oslo sentrum, så har vi god tid og vi vil komme med mer informasjon når det er klart, sier Maren Hornseth, Social Media and PR manager for Xpeng i Norge, til Eiendomswatch.

Xpeng har i dag 16 ordinære forhandlere, men ønsker også tilstedeværelse hvor folk ferdes.

» Kinesere leter «desperat» etter lokaler på Karl Johan

Mer fra EiendomsWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch