Aka kjøper butikkeiendommer for 85 millioner i nord og vest

Aka har overtatt eiendom i Bergen og på Andenes, som leies ut til dagligvarebutikker. Handlene har ifølge selskapet et transaksjonsvolum på rundt 85 millioner kroner.
Bildet viser Andenes Handelsbygg der Aka har kjøpt og leier ut til Europris og nå også Coop Extra. Akas investeringsdirektør Hallvard Thoresen innfelt. | Foto: AKA
Bildet viser Andenes Handelsbygg der Aka har kjøpt og leier ut til Europris og nå også Coop Extra. Akas investeringsdirektør Hallvard Thoresen innfelt. | Foto: AKA

Eiendommen på Andenes er et nybygg der en Coop Extra-butikk åpnet 2. desember, opplyser Aka i en pressemelding.

Denne eiendommen er utleid på lang kontrakt til Extra (Coop Nordland) og ligger på nabotomten til en annen av Akas eiendommer som leies ut til Europris.

Handelsbygg Holding har oppført bygget og overdratt eiendommen til Aka.

– Nybygget er 1538 kvadratmeter stort, og er bygget vegg-i-vegg med vår Europris-eiendom. Extra, sammen med Europris, gir et sterkt handelspunkt på Andenes, sier Akas investeringsdirektør Hallvard Thoresen via meldingen.

I bydelen Åsane, nord for Bergen sentrum, har Aka overtatt en eiendom utleid til Kiwi Ulset (Norgesgruppen Vest).

Bygget er på 1160 kvadratmeter og ble totalrenovert i 2019. Selger av eiendommen er Knut Fosse og Arne Mogens Fosse.

For tre uker siden uttalte Aka ønske om å styrke tilstedeværelsen i bergensområdet på grunn av «gode synergier i drift og oppfølging av den stadig voksende eiendomsporteføljen til selskapet».

– Vi er tilfredse med å kunne overta enda en Kiwi-eiendom i Bergen, sier investeringsdirektøren i pressemeldingen.

Fra før eier Aka bergenseiendommer i Godvik og på Valle, begge utleid til Kiwi-kjeden. I tillegg har selskapet en Extra-eiendom på Ulset.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter