Selvaag sikret Bauhaus som leietaker på Berger

Bauhaus leier 15.000 kvadratmeter av Selvaag Eiendom på Romerike og etablerer egen distribusjonsløsning som skal dekke 1,5 millioner kunder. – Vi er veldig glade for å få en så stor og velkjent aktør på plass, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen.
SENTRAL: Fjellboveien 7 i Berger ligger nær Oslo, Gardermoen og E6. Bohus blir erstattet med Bauhaus når sistnevnte leier hele den 15.000 kvadratmeter store eiendommen av Selvaag Eiendom. | Foto: Selvaag Eiendom
SENTRAL: Fjellboveien 7 i Berger ligger nær Oslo, Gardermoen og E6. Bohus blir erstattet med Bauhaus når sistnevnte leier hele den 15.000 kvadratmeter store eiendommen av Selvaag Eiendom. | Foto: Selvaag Eiendom

Selvaag Eiendom melder fredag å ha signert en femårskontrakt med opsjon på ytterligere fem år med byggevareleverandøren Bauhaus på Berger, midt mellom Oslo og Gardermoen.

– Bauhaus er en solid og seriøs leietaker med en god markedsposisjon i Norge. Å få inn en slik leietaker på Berger er viktig for oss da dette logistikk-clusteret er et av våre satsningsområder, sier administrerende direktør Cecilie Martinsen i Selvaag Eiendom via meldingen.

Nærmere det norske markedet

Ifølge utleieren er etableringen på Berger en del av Bauhaus' strategiske satsning om å flytte netthandelen fra Sverige og enda nærmere norske forbrukere. På den måten spares miljøet for unødvendige fraktmil over grensen, samtidig som kundene får en hurtigere leveranse.

Bauhaus etablerer flere varehus i Norge – jakter flere lokasjoner 

Fra Fjellboveien skal byggevarekjeden også forsyne varehusene i Norge med varer.

– Vi lette etter et lokale som passet distribusjonssatsningen vår og samtidig var velegnet som lager. Herfra skal vi plukke og pakke ordre til privatkunder i hele Oslo-området, og kjøre ut varer med egne lastebiler til hele 1,5 millioner norske kunder, sier logistikkutviklingssjef Håkan Asp i Bauhaus via pressemeldingen.

Merker økt etterspørsel

DNB Næringsmegling ved Steinar Frøland har bistått Selvaag Eiendom i utleieprosessen. Ifølge sistnevnte har de jobbet tett sammen med både strategi og konsept.

– Det har vært veldig god interesse for eiendommen, både fra store og mindre interessenter. Selvaag Eiendom har vært tro mot strategien, og da vi kom i kontakt med Bauhaus forstod alle at dette ville passe begge parter. Selvaag Eiendom og Bauhaus er to solide og anerkjente aktører som har de beste forutsetninger for å ivareta et godt samarbeid i fremtiden, sier Frøland.

Ifølge Selvaag merker Frøland og hans kolleger en økt etterspørsel etter gode logistikkeiendommer, blant annet som følge av områdeutvikling og økt netthandel. God beliggenhet og tilgjengelighet, samt funksjonelle lokaler med god standard er blant de mest etterspurte kvalitetene.

– Etterspørselen etter lager- og logistikkarealer har de siste årene vært veldig høy, og vi ser for oss at denne situasjonen vil vedvare de kommende år. Mange ønsker seg lokaler nærmest de sentrale delene av Oslo, og de aller fleste vurderer lokaler i aksen mellom Vestby og Gardermoen. Det er viktig at eiendommene har lett tilgjengelighet fra hovedveiene, og synlighet og profilering verdsettes også høyt – sistnevnte spesielt hos handelsaktører og utenlandske virksomheter, forteller Frøland.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død