Odd selger deler av tribunen

Odd Ballklubb selger grunnen og deler av tribunen til et eiendomsselskap. Kjøper vil bygge både leiligheter og næringseiendom.
SELGER BAKSIDEN: Det er baksiden av denne tribunen Odd Ballklubb nå har solgt. | Foto: Odd Fotballklubb
SELGER BAKSIDEN: Det er baksiden av denne tribunen Odd Ballklubb nå har solgt. | Foto: Odd Fotballklubb

Fotballklubben Odd segler deler av det som lokalt er kjent som Fjuz-tribunen i en avtale som gir klubben 9 millioner kroner. Avtalen omtales både av Varden og Telemarksavisa.

Klubben peker selv på gjelden til Sparebank 1 Sørøst-Norge som en viktig motivasjon for salget. Salgsprisen skal representere omtrent det samme som klubben i dag har i gjeld på denne delen av stadion

– Avtalen gir oss mange spennende muligheter. Den gjør også at vi innfrir hele lånet vårt hos Sparebank 1 Sørøst-Norge, forteller økonomisjef i Odd, Martin Dalin Vuckovic til Telemarksavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VIKTIG AVTALE: Styreleder Trond Haukvik og Heidi Sjerve i Steinar Moe Eiendom signerer avtalen om tribunesalget. | Foto: Åmund Røsholt / Odd Ballklubb
VIKTIG AVTALE: Styreleder Trond Haukvik og Heidi Sjerve i Steinar Moe Eiendom signerer avtalen om tribunesalget. | Foto: Åmund Røsholt / Odd Ballklubb
Avisen skriver at de i praksis er området under tribunen som selges. Der er det i dag lager, men kjøperen – Steinar Moe Eiendom – ønsker å gjøre området om til leiligheter og næringsareal.

– Vi driver og tegner på det nå og har ikke avgjort om vi skal bygge ettroms leiligheter på rundt 30 kvadratmeter eller to roms på det dobbelte, sa daglig leder Heidi Sjerve til Varden da salgsplanene første ble omtalt i desember.

Avtalen innebærer beholder eierskapet til den publikumsdelen av tribunen. Samtidig med salget er det inngått en intensjonsavtale om at fotballklubben skal flytte inn i de kommende næringsarealene når klubbens leiekontrakt på andre siden av stadion går ut om fire og et halvt år.

Les også:

Union vil kjøpe del av Brann Stadion for 185 millioner

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også