Oro kjøper nok et praktbygg – vil skape et banebrytende nabolagshus

Et selskap kontrollert av Oro har kjøpt «Blystadvillaen» på Torshov i Oslo, og planlegger sammen med lokale partnere å utvikle et banebrytende nabolagshus med mat-, drikke- og overnattingsopplevelser i den ikoniske villaeiendommen fra 1889.
Foto: Oro
Foto: Oro

Eiendommen er en kulturhistorisk direktørvilla oppført på slutten av 1800-tallet, tegnet av arkitekt Harald Olsen. På den tiden opplevde Norge sterk økonomisk vekst og villaeiendommen bærer tydelig stilistisk preg av impulser og inntrykk fra utlandet, med en særegen overdådig engelsk arkitekturstil.

– Dette er en eiendom med kulturhistorisk arv, gjemt mellom gamle lager- og industribygg, som vi nå skal utvikle til et pulserende nabolagssted. Vi bryr oss om Oslos nabolag og ønsker å videreutvikle et av kanskje byens mest underernærte områder når det kommer til gode mat-, drikke- og overnattingsopplevelser, sier daglig leder og co-grunnlegger i Oro Living, Emil Tingulstad, i en pressemelding fra selskapet.

Ønsker å transformere bygulvet

Oro har i et tidligere intervju med EiendomsWatch uttalt at de ønsker eiendommer der de kan sette et fotavtrykk på byen, og skape et transformert bygulv som vil dra opp eiendommens nabolag. I fjor høst kjøpte selskapet Verkstedhallen, hvor Oro skal lage en storstue på Carl Berners plass i Oslo.

Oro har flere unike eiendommer i porteføljen. I slutten av april ble det kjent at selskapet hadde kjøpt Madseud Gård på Skøyen. Det vil bli selskapets nye hovedkontor. | Foto: Selvaag Eiendom
Oro har flere unike eiendommer i porteføljen. I slutten av april ble det kjent at selskapet hadde kjøpt Madseud Gård på Skøyen. Det vil bli selskapets nye hovedkontor. | Foto: Selvaag Eiendom

De har nylig også kjøpt Madserud Gård på Skøyen, og er snart ferdig med å renovere gamle hotell Grims Grenka i Kongens Gate 5 i Kvadraturen i Oslo. Når sistnevnte lokasjon åpner i høst har Oro som mål å tilby et unikt overnattingskonsept med unike mat- og drikkeopplevelser. Den 2. mai overtok selskapet også alle aksjene i ORO Sandakerveien 52 AS, som er eierselskapet til Blystadvillaen.

– Med denne villaen skal vi utfordre oss selv til nye nivåer

– Det er vanskelig å ikke bli begeistret av Blystadvillaen. Jeg forstod umiddelbart at vi var nødt til å puste nytt liv i denne noe forglemte ikoniske villaen. Det er viktig at vi forvalter eiendommens arv og antikvariske verdier, og det er med stor respekt jeg tar fatt på dette ærefulle oppdraget, sier Tingulstad.

Oro har kjøpt Blystadvillaen og skal nå gi nytt liv til den ærverdige prakteiendommen. | Foto: Oro
Oro har kjøpt Blystadvillaen og skal nå gi nytt liv til den ærverdige prakteiendommen. | Foto: Oro
Ifølge Tingulstad står Oro ovenfor en helt spesiell mulighet, hvor de kan bidra til å forbedre tilbudet og attraktiviteten til et lokalområde.

– Med dette prosjektet skal vi rett og slett utfordre oss selv til nye nivåer, avslutter Tingulstad.

WikborgRein og Berngaard har vært juridisk rådgiver for henholdsvis kjøper og selger.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også