EiendomsWatch

Bygger bilanlegg i tre på Gardermoen for over 200 millioner

Møller Eiendom og Stokke Industri skal bygge 12.000 kvadratmeter med forhandleranlegg ved Oslo Airport City. Det skal prøves ut en ny og modulbasert måte å bygge på.

12.000 KVADRATMETER: Møller Bils nye anlegg på Gardermoen skal bygges i tre. | Foto: Meinich Arkitekter

Møller Eiendom og Stokke Industri skal etablere et bilanlegg ved Oslo Airport City på Gardermoen, skriver Betonmast, som skal stå for byggingen, i en pressemelding.

Prosjektet omfatter bygging av et nytt forhandleranlegg for Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi og Škoda på totalt 12.000 kvadratmeter.

Forhandleranlegget er planlagt utført i energiklasse A og det skal sertifiseres i henhold til EUs taksonomi for bærekraftige bygg og Breeam Very Good. Bygget planlegges oppført med bruk av tre i bærende konstruksjoner.

Møller Bils nye forhandleranlegg skal bli et prosjekt hvor det prøves ut en ny og modulbasert måte å bygge på. Modulsystemet er bygget opp slik at virksomheten skal kunne konvertere arealer enkelt; modulene skal kunne konverteres mellom parkering, salgsareal, verksted, kontor og utlevering.

Anlegget skal også være forberedt for utvidelser med opptil to etasjer ekstra med det samme modulbaserte systemet. Dersom bilvirksomheten i fremtiden flyttes til en annen lokasjon, kan bygget konverteres til logistikkvirksomhet eller kontor.

For Betonmast, et datterselskap i AF Gruppen, er kontrakten en totalentreprise med en verdi på cirka 220 millioner kroner, eksklusive merverdiavgift.

Byggestart er estimert til tredje kvartal 2022, med overlevering i fjerde kvartal 2023.

Mer fra EiendomsWatch

KMC Properties kjøper eiendom for 2 milliarder

KMC Properties varsler kjøp av opp til 24 eiendommer og en tomt i Norge, Sverige, Tyskland, Belgia, Polen, Finland og Danmark fra industriselskapet Bewi. Selskapet. – Dette er en transaksjon som endrer KMC Properties, sier administrerende direktør Liv Malvik.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch