Bygger bilanlegg i tre på Gardermoen for over 200 millioner

Møller Eiendom og Stokke Industri skal bygge 12.000 kvadratmeter med forhandleranlegg ved Oslo Airport City. Det skal prøves ut en ny og modulbasert måte å bygge på.
12.000 KVADRATMETER: Møller Bils nye anlegg på Gardermoen skal bygges i tre. | Foto: Meinich Arkitekter
12.000 KVADRATMETER: Møller Bils nye anlegg på Gardermoen skal bygges i tre. | Foto: Meinich Arkitekter

Møller Eiendom og Stokke Industri skal etablere et bilanlegg ved Oslo Airport City på Gardermoen, skriver Betonmast, som skal stå for byggingen, i en pressemelding.

Prosjektet omfatter bygging av et nytt forhandleranlegg for Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, Audi og Škoda på totalt 12.000 kvadratmeter.

Forhandleranlegget er planlagt utført i energiklasse A og det skal sertifiseres i henhold til EUs taksonomi for bærekraftige bygg og Breeam Very Good. Bygget planlegges oppført med bruk av tre i bærende konstruksjoner.

Møller Bils nye forhandleranlegg skal bli et prosjekt hvor det prøves ut en ny og modulbasert måte å bygge på. Modulsystemet er bygget opp slik at virksomheten skal kunne konvertere arealer enkelt; modulene skal kunne konverteres mellom parkering, salgsareal, verksted, kontor og utlevering.

Anlegget skal også være forberedt for utvidelser med opptil to etasjer ekstra med det samme modulbaserte systemet. Dersom bilvirksomheten i fremtiden flyttes til en annen lokasjon, kan bygget konverteres til logistikkvirksomhet eller kontor.

For Betonmast, et datterselskap i AF Gruppen, er kontrakten en totalentreprise med en verdi på cirka 220 millioner kroner, eksklusive merverdiavgift.

Byggestart er estimert til tredje kvartal 2022, med overlevering i fjerde kvartal 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo