LogCap kjøper logistikk-portefølje i Oslo-regionen

Partners Group blir majoritetseier i LogCap i forbindelse med kjøp av eiendomsportefølje. Asp Eiendom er selger av de fleste eiendommene.
KJØPER I GRORUDDALEN: Åtte av eiendommene ligger i Stålfjæra. | Foto: Partners Group
KJØPER I GRORUDDALEN: Åtte av eiendommene ligger i Stålfjæra. | Foto: Partners Group

LogCap har kjøpt en portefølje bestående av 11 logistikkeiendommer innen Drammen-Langhuus-Lillestrøm-trianglet, melder Parters Group, som i forbindelse med transaksjonen har blitt majoritetseier i LogCap. Partners Group ønsker ikke å kommentere hvor mye de nå eier i LogCap, utover å vise til meldingen som ble sendt ut 31. mars i fjor, da oppkjøpet ble kjent. Da var eierandelen 50 prosent.

Leietakerbasen omtales som diversifisert, med en utleiegrad på 94 prosent.

Anne-Jan Jager, administrerende direktør for Private Real Estate Europe i Partners Group, sier at selskapet aktivt har rettet seg mot «last mile»-eiendommer og at selskapet vil investere i dette segmentet når mulighetene oppstår i dagens markedsituasjon over hele Europa.

Ifølge en pressemelding har LogCap Oslo kjøpt åtte lager- og kombinasjonseiendommer i Stålfjæra i Groruddalen, en i Lillestrøm og en i Lørenskog. Det dreier seg om en samlet eiendomsmasse på 33.000 kvadratmeter og 81.000 kvadratmeter med tomt.

Eiendommene har totalt 50 millioner kroner i årlige leieinntekter fra 20 leietakere. 

Asp Eiendom er selger av ni av eiendommene, hvorav åtte er i Stålfjæra. Akershus Eiendom var megler for Stålfjæraporteføljen.

DNB Næringsmegling megler for Gamleveien 1, på grensen mellom Lørenskog og Oslo. 

– Vi er veldig fornøyd med begge kjøpene som passer strategisk meget bra inn i selskapet, sier Kristoffer Røhne i Arctic, som sammen med Oor forvalter og utvikler LogCap Oslo, i en pressemelding.

– Selskapet har med disse kjøpene 30 eiendommer tett på Oslo og er nå den ledende aktøren innen lager og lett-industrieiendommer i og rundt hovedstaden med totale leieinntekter på over 275 millioner og 140 ulike leietakere. Ambisjonen er videre vekst gjennom utvikling av eiendommene og ytterligere kjøp, sier Anders Brustad-Nilsen i Oro i meldingen.

PS: Mens Partners Group melder om kjøp av 11 eiendommer, rapporterer LogCap om 10. Den 11. eiendommen er Kobbervikdalen 75, som ble kjøpt i juli i fjor, og som Partner Group ikke har meldt om tidligere.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også