EiendomsWatch

Pandox med to hotellnyheter

Pandox pusser opp to nye hoteller, og overtar selv driften på det ene.

PUSSER OPP: H27 i København og Maritim Nürnberg kommer i ny drakt. Maritim Hotel vil Pandox drifte selv. | Foto: Pandox

Den svenske hotellkjempen Panxdox, der søskenparet Helene og Christian Sundt og Ringnes-selskapet Eiendomsspar eier litt over 50 prosent, har overtatt driften av Maritim Hotel Nürnberg i Nürnberg sentrum i Tyskland. Pandox kjøpte hotelleiendommen i 2019. Hotellet har blitt drevet av Maritim Hotels i henhold til en fast leieavtale, som nå er utløpt.

Når den svenske hotelleieren nå selv overtar driften vil de renovere hotellet for rundt 20 millioner euro. Byggearbeidene starter allerede denne høsten, og forventes ferdigstilt i tredje kvartal 2022.

Før pandemien traff hadde Maritim Hotel Nürnberg med sine 316 rom generelt høyt belegg og høye gjennomsnittspriser, opplyser Pandox i en pressemelding. Hotelletterspørselen har hovedsakelig vært innenlands, med en god balanse mellom fritids- og forretningsreisende.

I København har Pandox signert ny leieavtale med Motel one for H27 i Løngangstræde, like ved Københavns rådhus og Tivoli. Leiekontrakten er inntektsbasert med minimum garantert husleie og en leietid på 20 år. Overtagelsen forventes å skje i begynnelsen av fjerde kvartal 2021.

– Vi er veldig glade for å signere en ny leieavtale med den velkjente og dyktige operatøren Motel One. Avtalen er et resultat av Pandox strategi og forretningsmodell med aktivt arbeid i hele verdikjeden og bekrefter verdien av hotellets eiendom. Leiekontrakten er konkurransedyktig og viser at det er mulig å skape verdi selv i et tøffere markedsklima. Vi ønsker også Motel One hjertelig velkommen som en ny forretningspartner, sier Liia Nõu, administrerende direktør i Pandox.

H27 (Tidligere Hotel Twentyseven) ble kjøpt opp av Pandox i 2005. Pandox overtok driften av hotellet i april 2020 og startet et renoverings- og reposisjoneringsprosjekt som ble fullført i juni 2021. Hotellet har 200 rom og inkluderer en restaurant og bar, møterom og en stor utendørsterrasse.

Liia Nõu blir ny toppsjef i Pandox

Eiendomsspar preget av pandemien 

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger